📝رشد پایدار و عجیب چین و اصلاحات قیمتی.. 🖋اکونومیست

📝رشد پایدار و عجیب چین و اصلاحات قیمتی

🖋اکونومیست

🔹در میان واژه های اقتصادی، مفهوم "درد کوتاه مدت برای منافع بلند مدت" قطعا یک مدعی برای موضوع بالا است. هر بار هنگام بحث در مورد این موضوع، به گوش می رسد که چرا کشور X باید با چنین و چنان اصلاحات مشکل روبرو باشد و با مزایای بی حد و حصر آن را به انجام برساند. برای کسانی که با تجزیه و تحلیل و یا گزارش اقتصاد چین سرو کار دارند، آن به یک خودداری آشنا تبدیل شده است.

🔹این بدان معنا نیست که اشتباهی صورت گرفته است. مدل رشد قدیمی چین برای سرمایه گذاری اعتبار ی به حجک زیادی از بدهی دامن زده و به یک کاهش بزرگ در بهره وری منجر شده است. تغییر ضروری است، حتی اگر هزینه بر باشد. اما به عنوان یک کلیشه، این می تواند جزئیات را پنهان کند. این درد کوتاه مدت چیست؟

🔹برای شروع، یک چیز باید روشن شود: چین تا کنون کمی در راه این درد را احساس کرده است. اگر چه برخی از مناطق، به خصوص شمال شرق، چند سال سختی را تحمل کرده اند، چین این مشکل را در حداقل نگه داشته و اعتبار ی کاملا باز را به آن اختصاص داد. با تشکر فراوان از آن، اقتصاد 6.7 درصد در سه ماهه سوم سال قبل رشد داشته که با توجه به داده هایی است که امروز منتشر شده اند.

🔹این اولین بار در تاریخ اقتصادی مدرن چین است (به عنوان مثال، از سوابق سه ماهه دقیق که از سال 1992 آغاز شدند) که آن به نرخ رشد ی یکسان در سال به مدت سه دوره متوالی دست یافته است. این آرامشی غیر طبیعی برای یک اقتصاد 10 تریلیون دلاری بوده که قرار است از طریق انتقال دردناک از صنایع سنگین به خدمات مدرن حاصل شود.

لینک مقاله کامل اکونومیست:

https://goo.gl/0aUzBB

🔹کانال اقتصاد در گذر زمان
@m_ali_mokhtari