🔹این سیاست با وجود نتیجه مثبتی که دارد از جانب دیگری نیز قابل بررسی است و آن این است که در این صورت ممکن است پزشکانی جذب این ایالت

🔹این سیاست با وجود نتیجه مثبتی که دارد از جانب دیگری نیز قابل بررسی است و آن این است که در این صورت ممکن است پزشکانی جذب این ایالت شوند که ضریب خطای بالایی دارند و به منظور فرار از غرامت پزشکی به این ایالت نقل مکان می‌کنند. در این صورت، سیاست فوق منجر به کژگزینی شده است، زیرا به جای جذب پزشک مناسب و بهبود کیفیت خدمات پزشکی، پزشکی را جذب کرده که خطای بالاتری دارد.از سوی دیگر، همان طور که ذکر شد، مثال ارشمیدس و تاج پادشاه مثال خوبی در زمینه عدم تقارن اطلاعات و کژمنشی است. یک مثال دیگر در این زمینه خرید و فروش کالای دست دوم است. فرض کنید می‌خواهید یک خودرو یا وسیله دیگری از بازار دست دوم فروشی بخرید. در این صورت فرد فروشنده دارای اطلاعات کامل از کالای خود است در حالی که شما به آن اشراف ندارید. شما در موارد کمی می‌توانید تشخیص دهید که این کالا چه خساراتی دیده است و کیفیت آن به چه نحوی است، اما فروشنده می‌دانداما اعلام نمی کند. به این نوع مشکلات کژمنشی یا مخاطرات اخلاقی می‌گویند. فرق میان کژمنشی و کژگزینی این است که در کژمنشی عدم تقارن اطلاعات پس از بستن قرارداد و در کژگزینی هنگام بستن قراردارد وجود دارد.

📄راهکارها

🔹در اقتصاد امروزی نیز اقتصاددانان همچون روش ارشمیدس به بهینه‌سازی اقتصاد در شرایطی که در وضعیت عدم تقارن اطلاعات قرار داریم، می‌پردازند. نوبل اقتصاد سال جاری نیز به دلیل تلاش اقتصاددانان برای بررسی این مشکلات به بینت هولمستروم و اولیور هارت اعطا شد. یکی از راهکارهایی که برای مساله کژمنشی ارائه شده این است که کارفرما کار را به کارگزار بفروشد. در این صورت کارگزار چون سود و زیان خود را با تلاشش تعیین می‌کند، تلاش لازم را انجام می‌دهد یا در واقع سیستم انگیزشی برای کارگزار ایجاد شود. برای حل مسائل مربوط به کژگزینی نیز باید روش‌هایی که اطلاعات را برای خریدار افزایش می‌دهد از جمله نوعی ضمانت هرچند محدود و برخی روش‌های دیگر مانند تهیه پرسش‌نامه و تحقیقات بیشتر در بحث‌های مربوط به بیمه اتخاذ شوند.

📜منبع ضمیمه آخر هفته دنیای اقتصاد بخش اقتصاد برای همه

🔹کانال اقتصاد در گذر زمان
@m_ali_mokhtari