موج اعتراض زن در داستانهای آقای نویسنده

موج اعتراض زن در داستانهای آقای نویسنده

گزارشی کوتاه از نشست نقد کتاب «خوش به حال هیچ کس» نوشته حسین عباس زاده

نشست نقد و بررسی مجموعه داستان "خوش به حال هیچ کس" هفتم بهمن ماه ساعت 17 عصر در محل سالن حوزه هنری مشهد با حضور بی سابقۀ نویسندگان و منتقدان برگزار شد.
در این نشست، حسین عباس زاده نویسنده کتاب در خصوص چگونگی شکل گیری آن گفت و مشکلاتی که برای چاپ در پیش رو داشته است.
اما یکی از منتقدان حاضر در این نشست، علی براتی کجوان بود. این داستان نویس با چند داستان کتاب بیشتر ارتباط برقرار کرده بود مانند یک صندالی راک یا رویای یک سرباز پشت میله. براتی گفت: نویسنده کتاب حقیقت و رنج جامعه اش را در زبان واژه و کلمه و داستان آورده است و صداقت نویسنده در داستان هایش جاری است.وی از صمیمیت داستانها گفت.
در ادامه، مهناز رضایی لاچین نقد مکتوبی بر مبنای تحلیلی بر محتوای یکی از داستانها قرائت کرد و با تحلیل معناگرایانه داستان یک صندلی راک از عمق و لایه دوم داستان گفت.
سروش مظفر مقدم داستان ها را با کارهای ریموند کارور مقایسه کرد. همچنین ایراداتی شامل روایت خطی داستان ها و تحول نداشتن شخصیت داستان را برشمرد. به نظر وی کشف و شهود نویسنده دخیل نبوده است اما دو داستان رویای یک سرباز پشت میله و شروع یک پایان را بهترین داستان های کتاب دانست.
خانم دکتر ترکمن نیا نقد مفصلی در خصوص بررسی نقش زن در مجموعه داستان کوتاه «خوش به حال هیچ کس» ارائه داد. وی ابتدا مقدمه ای از نقش زن در ادبیات قبل از مشروطه و بعد از آن بیان کرد و سپس در تک تک داستان ها با قید ارجاعات از خود داستان ها، به تحلیل نقش زن در ابعاد خانواده، جامعه و سیاست پرداخت. ترکمن نیا در نهایت جایگاه زن را در این اثر دارای سیر تحولی دانست به طوری که زن در داستان های اول اگر نقش حاشیه ای دارد از میانه های اثر موج های اعتراضی این جنس به چشم می خورد و در داستان آخر، نقش زن به نقشی پویا و فعال و دینامیک تغییر می کند.
در ادامه منتقدان و نویسندگان دیگری نیز از جمله آقایان محمد زاده و لعل بذری و خانم حسینی نظرات خود را ابراز کردند.


کانال انجمن ماتیکان داستان
https://telegram.me/matikandastan