یا نمایشی، را صرفا" به این دلیل که کوتاه است و حجم کمی دارد، داستان ونمایش] مینی مالیستی [دانست

@matikandastan
داستان یا نمایشی، را صرفا" به این دلیل که کوتاه است و حجم کمی دارد، داستان ونمایش ]مینی مالیستی[ دانست. بخصوص داستان‌ها و نمایشنامه هایی که، به طور اتفاقی کوتاه شده اند و دارای ویژگی های ]مینی‌مال[ یا ]فلاش فیکشن[ نیستند.
داستان‌ها ونمایشنامه های ]مینی‌مال[ همچنین با قالب هایی چون ،طرح plot] [یا ]اسکچ[ و لطیفه ]انکدوت[ متفاوت هستند. این سه قالب از لحاظ حجم و فشردگی روایت بسیار شبیه یکدیگر می نمایند و گاهی حتی تمایز دادن آنها، کار دشواری است.پیروان داستان ونمایش] مینی مال[ ، در انتخاب وگونه بندی مناسب، برای ایننوع ادبی، نیز وامانده اند .] ادگار آلن پو[ ، داستان کوتاه را داستانی می داند، که دریک فرصت زمانی ثابت و مشخص خوانده شود. و داستان کوتاه ِکوتاه را داستانی می داند، که قبل از آنکه خواننده بخواهد به روی صندلی جابجا گردد ، به پایان برسد . ]ارنست همینگوی[ هنگام مصاحبه با ]پاریس ریویو[ paris review گفت : ] من همواره سعی می کنم که بر اساس قانون توده های یخ شناور ، داستان بنویسم[ . هفت هشتم توده یخ زیر آب است و بخش اندکی از آن روی آب می باشد [ . از سوی دیگر نمایشنامه نویسان بزرگی چون ]اوژن یونسکو[ ، ]آرتور آداموف[ ، ]برتولت برشت[ ، ]آرتور میلر[ ، ]ماکس فریش[ ، ]فرناندو آرابال[ ، ]دیوید ممت[ ، با تفاوت های آشکاری که در شیوه نمایشنامه نویسی خود دارند و به جهت ساختار و مفهوم، نظریات مختلفی را ارایه کرده اند و در دو حوزه نمایشنامه های بلند و کوتاه ، ]صحنه و رادیو[همچنان معتقدند ، آثار کوتاه و ]مینی مال[ امکان خلاقیت و ارتباط با مخاطب را در سرعتی فراگیرتر فراهم می آورد. و قابل توجه است که بسیاری از نمایشنامه های کوتاه این نویسندگان بسیار برای اجرا در رادیو ، بهتر از نمایشنامه های بلند آنها است. بهترین تعریفی که از داستان و نمایشنامه ]مینی مال[ ارایه شده، نوعی جریان آگاهانه است در جهت خلق آثار داستانی و نمایشی، که از واژگانی اندک پدید آمده باشد. تا از آن طریق ، مباحث و مفاهیم بسیار عمیق و پیچیده طرح گردد.
هواداران داستان ونمایشنامه ی ]کوتاه ِکوتاه[ ، بی دلیل به گروه بندی پرداختند و برای این نوع ادبیات اسامی زیادی ساخته اند . انواع داستان ها ونمایشنامه هاییاز این دست، عبارتند از :
1- مینی مال [ minimal ]
2-کوچک [ micro ]
3- برق آسا [ flash ]
4- ناگهانی [ sudden ]
5- طرح وار [ shetch ]
6- برق آسای لرزان [ guahe flash ]
7- لاغر [ shinny]
8-تند [ flash ]
9-آتشین [ furious ]
10- کارت پستال [ post card ]
-11 کوتاه کوتاه [ short short ]

تمامی گونه های فوق دارای یک ساختار و قالب هستند و اعضای آن ، تنها با محدود کردن تعداد واژگان ، برای خود انجمنی تشکیل داده اند .
برتری آثار ادبی ]مینی مال[ در محدود بودن تعداد واژگان و خلاصه بودن آن نیست،بلکه به دلیل ماندگاری بیشتر این قبیل آثار در ذهن و بالا بودن میزان تاثیر گذاریش در افراد است .
]تیم اوبراین [ tim obrienاثری در ارتباط با جنگ آمریکا با ویتنام، در یک خط خلق کرده است . صاحب نظران این اثر ]مینی مال[ که با ]ساند افکت های [Sound Effectتاثیر گذار، بارها از رادیو های کشور های مختلف پخش گردید را تاثیر گذارترین اثر]مینی مال[ رادیویی و داستانی معرفی کرده اند :
]در خانه هستم اما دیگر خانه ای در کار نیست . نه گونی های شن مانده ، نه سیم های خاردار و نه ناخن های کنده شده[ .
چیزی که مشخص است ، مخاطب، در هنگام مواجهه با آثار مینی مال ، باید بسیار فعال عمل کند . او همچون فردی است که قصد حل معمای بسیار پیچیده را دارد . هیلت می گوید : ] نویسندگان مینی مال، خلاقیت و ابتکار را به خواننده آثار خود تقدیممی کنند . آنان اطلاعات و دانسته های خود را با خواننده تقسیم می کنند و از آنان می خواهند تا در درک مفاهیم به آنان یاری رسانند . او مهمترین ویژگی مینی مالیسم را هنر ] مقتصد بودن [ می داند . روشی که نویسندگان برجسته ای چون چخوف ، جویس و همینگوی به آن علاقمند بودند[ . نویسندگان ]مینی مال[ به دو گروه افراطی و معتدل تقسیم می گردند. نویسندگان افراطی تنها با انتخاب چند واژه که در ظاهر هیچ ارتباطی با هم ندارند ، مبادرت به خلق آثار ]مینی مال[ می کنند . در صورتیکه نویسندگان میانه رو ، در قالب یک پاراگراف و چندین سطر ، یک احساس یا یک صحنه قابل فهم را به تصویر در می آورند . از میان نویسندگان ]مینی مال[ ، نویسندگانیچون : ]ریموند کارور[ ، ]توبیاس وولف[ ، ]آن بیتی[ ،] باب آن میسون] [ سوزان مینوت[ و ]دبی اورتون[