در ادامه، حضار نیز با نویسنده رمان بنفشه‌های سراشیب گفتگو کردند

در ادامه، حضار نيز با نويسنده رمان بنفشه‌هاي سراشيب گفتگو كردند. مجابي در پاسخ به اين سوال كه آيا رمان تازه منتشر شده‌اش سياسي است يا خير، گفت: نويسنده‌اي كه فقط به سياست بپردازد، بهتر است در مجلات و روزنامه‌هاي سياسي كار كند اما در عين حال معتقدم كه هيچ نويسنده‌اي نمي‌تواند نسبت به مسائل و تفكرات سياسي مملكتش بي‌تفاوت باشد به هر حال من سعي كرده‌ام دچار ساده‌انديشي سياسي نشوم.
وي همچنين درباره ركود ادبيات و شعر نيز گفت: اينكه شعر و داستان متوقف يا دچار انحطاط شود، امكان‌پذير نيست؛ شايد در دوره‌هاي كوتاهي شعر و داستان ضعيف شود اما اگر در درازمدت، خلاقيت هميشه با مردم بوده است يا اگر شعر ضعيف شده، انرژي خلاقه به جاي ديگري رفته است. اساساَ به نظر من ما به همان اندازه كه در دهه‌هاي 40 و 50، شاعر برجسته و خوب داشته‌ايم، در حال حاضر هم شاعران خوب به همان قدرت داريم.
مجابي ادامه داد: ملت ما همواره ذهن نو و خلاق داشته‌اند و اين را كه ما بعد از انقلاب، دچار ركود شده‌ايم، قبول ندارم چراكه شاعران و نويسندگان بسيار زيادي داشته‌ايم كه قبل و بعد از انقلاب خوب نوشته‌اند و همين حالا هم در اين نشست حضور دارند، مشكل ما آنجاست كه از جواناني كه دچار تشويش و سردرگمي هستند، انتظار داريم به اندازه هنرمندان پيش از خودشان بدرخشند درحالي كه اين توقع بي‌جايي است و بايد به آنها مجال دهيم تا جايگاه‌شان را پيدا كنند.
اين نويسنده درباره واژه‌هاي عاميانه‌اي كه وارد شعر شده‌اند نيز گفت: نبايد انكار كنيم كه شعر دارد به سمت سادگي بيان و زبان پيش مي‌رود و از تصنع فاصله مي‌گيرد، موضوعي كه بايد نسبت به آن حساسيت بيشتري داشته باشيم، اين است كه اگرچه شبكه‌هاي اجتماعي باعث شده‌اند مردم فضايي دموكراتيك را تجربه كنند و هر نوع نوشته‌شان را شعر بدانند، با اين آسيب هم مواجه هستيم كه دچار توهم مي‌شويم. به هر حال نكته مهم اين است كه ادبيات و شعر با اين نوع فضاها تخريب نمي‌شود يا از بين نمي‌رود. مي‌توانيم بگوييم كه به دليل گسترش فضاهاي مجازي دچار مرگ مخاطب شده‌ايم اما زبان و ادبيات تخريب نشده است.
اسدالله امرايي، نيز درباره مجابي گفت: صحبت درباره دكتر مجابي كار سختي است چون او از مصائب جامعه مي‌نويسد و جامعه را مي‌شناسد. تنها مساله مهم براي مجابي، قلم و نوشتن است، من هيچ‌وقت نديده‌ام او درباره چيزي غير از نوشتن صحبت كند و همه كساني هم كه اطرافش هستند، اهل قلم بوده‌اند. تنها چيزي كه مي‌خواهم بگويم اين است كه اگرچه فضاي مجازي بر زندگي ما تاثير زيادي گذاشته اما وقتي كتاب‌هاي هنرمنداني مثل آقاي صالحي يا شاملو بارها و بارها تجديد چاپ مي‌شود، به اين معناست كه مخاطب نمرده است و مردم كتاب مي‌خوانند.
حافظ موسوي نيز در اين برنامه حضور داشت و گفت: دكتر مجابي، مصداق يك روشنفكر فرهنگ‌مدار است كه مرا ياد مرحوم حقوقي مي‌اندازد. شعرها،‌ توصيف‌ها و نوشته‌هاي مجابي فرهنگ محور است و از شعرهايشان هم بوي شادماني و شادخويي مي‌آيد، ويژگي‌اي كه شايد از روحيه طناز ايشان يا تساهل شيرازي‌شان برآمده باشد.
محمود دولت‌آبادي نيز در اين نشست اظهار داشت: آقاي مجابي در ميان صحبت‌هاي‌شان به اهميت شعر در فرهنگ ايراني اشاره كردند و گفتند كه ما سنت شعر داريم و من مي‌خواهم تاكيد كنم بله متاسفانه ما سنت فلسفه نداشته‌ايم و ناگزير تنها بر روي شعر تمركز كرده‌ايم.
وي افزود: ملت بزرگي مثل ايران وقتي از نظر تاريخي فاقد فلسفه بوده، فلسفه در جامعه‌مان جايگاهي نداشته يا اگر داشته، آن را از دست داده‌است، چيزي نداشته جز زبان و شعر كه به آن پناه ببرد. بله ما شعر و شاعران خوب و بزرگي داشته‌ايم اما از تفكر سازمان‌يافته و سيستماتيك بي‌بهره بوده‌ايم.
دولت‌آبادي همچنين گفت: بايد تاريخ انديشه ايران مدون شود تا ملت بزرگي مثل ايران متوجه شود چه ميزان تفكر در اين تاريخ طولاني بوده و چه چيزهايي تباه شده است چراكه آنچه ما از گذشته مي‌دانيم، چيزهايي است كه به آن دسترسي نداشته و نداريم اما مي‌خواهيم آن را به صورت افسانه‌هاي شفاهي بدانيم.


کانال انجمن ماتیکان داستان
https://telegram.me/matikandastan