بررسی مشاهیر سینما در «سینما‌گفتگو».. تحلیل و بررسی آثار کارگردان مطرح سینما «کوئنتین تارنتینو»

بررسی مشاهیر سینما در «سینما‌گفتگو»

تحلیل و بررسی آثار کارگردان مطرح سینما " کوئنتین تارنتینو "
نگاهی به فیلم "حرامزاده های لعنتی" اثر تارنتینو


Inglourious Basterds (حرامزاده های بی آبرو)
—--- 2009 —ماجرایی،جنگی،درام — 153

کارگردان : Quentin Tarantino
نویسنده : Quentin Tarantino
بازیگران: Brad Pitt,Diane Kruger,Eli Roth
فیلم " حرامزاده های لعنتی " ششمین ساخته بلند کوئنتین تارنتینو در سال 2009 است که نامزد و برنده جوایز زیادی شده، از جمله:

برنده اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، نامزد دریافت اسکار بهترین فیلمبرداری، نامزد دریافت اسکار بهترین کارگردانی، نامزد دریافت اسکار بهترین تدوین، نامزد دریافت اسکار بهترین تدوین صدا، نامزد دریافت اسکار بهترین ترکیب صدا، نامزد دریافت اسکار بهترین فیلم، نامزد دریافت اسکار بهترین فیلمنامه، برنده جایزه نخل طلا از فستیوال کن.

خلاصه فیلم
در زمان جنگ جهانی دوم، دختری یهودی در فرانسه اشغالی بعد از کشته شدن خانواده اش توسط نازی ها قصد انتقام از آنها را داشته و در سینمایی که خود مالک آن است به بهانه پخش فیلمی تبلیغاتی برای بزرگداشت یکی از افسران نازی، قصد سوزاندن آنها و از جمله هیتلر را دارد. در این بین واحد نظامی (گروه لعنتی ها) که رئیس آنها "آلدو " با بازی (برد پیت) به قصد از میان بردن نازی ها وارد ماجرای سینما شده و در نهایت نازی ها را به همراه هیتلر از بین می برد.

تارنتینو با این فیلم، بار دیگر اوج کار خودش را نشان می دهد و تصویری بی باکانه از جنگ جهانی دوم ارائه میدهد. او در خلق موقعیت های غیر قابل پیش بینی هم به واقع موفق عمل کرده است. فیلم، دو جریان متفاوت را بیان می کند؛ یکی نقشه سوشانا (دختر یهودی انتقام گیرنده) و دیگری نقشه گروه لعنتی ها به فرماندهی سرگروهبان آلدو (بردپیت) که این دو جریان در طول فیلم به زیبایی با هم تلفیق می شوند و بدون اینکه بیننده کوچک ترین حدسی در مورد ادامه داستان و همچنین پایان آن بزند، فیلم به روند خویش ادامه می دهد.

توضیح مختصری در مورد شخصیتهای فیلم

- سوشانا دختر یهودی با بازی (لارنت)، بازی چشمگیری از خودش ارائه می دهد، به طوریکه در موفق بودن نقش آلدو (برد پیت) تاثیر زیادی داشت.
- کنل لاندا با بازی (والتز) که در فیلم " شکارچی یهودیان " لقب گرفته است، از هوش و ذکاوت خاصی برخوردار بوده به نحوی که این شخصیت را در فیلم کاملا پررنگ حس می کنیم .

- سرگروهبان آلدو با بازی (برد پیت) که با گروه (لعنتی ها) نازی ها را از بین می برد، بسیار شخصیت محکم و با اراده البته بی رحم دارد و بعد از کشتن دشمن جمجمه های آنان را نشان می دهد و علامت " سواستیکا" (نماد نازیسم) را روی سر آنها حک می کند.
و البته تک گویی های آلدو در تمام فیلم بیننده را به خودش جذب می کند و در کل شخصیت جالبی دارد.
مخاطبان بسیاری در مورد پایان فیلم و مردن هیتلر نظر خوبی نداشته اند؛ ولی فراموش نکنیم که این پایان، آن را کاملا منحصربه فرد کرده است و مهم تر اینکه، این اثر به یک فیلم تبدیل شد نه یک داستان تاریخی.

این فیلم هم مانند دیگر کارهای قبلی این کارگردان، از خشونت خاصی برخوردار است؛ ولی به مانند خشونت در فیلم های قبلی این فیلمساز نیست. کارگردان در بکارگیری این خشونت، متفاوت تر عمل می کند؛ به همین دلیل قدری از خشونتش کاسته و بیشتر به جلوه های بصری پرداخته است.

نوع بازی گرفتن تارانتینو مخصوص به خودش است و همه بازیگران از خلاقیت این کارگردان به نحوی سود می برند.
در کل، فیلم مذکور از کنش و واکنش خوبی برخوردار است که با وارد شدن برد پیت به صحنه، در واقع به اوج خود میرسد. هرچند انتظارات از برد پیت بیشتر از اینها بود؛ ولی در نهایت، نقشی که داشت را در حد معقول به اوج رسانده بود.
نحوه فیلم برداری خاص این فیلم، مخصوصآ صحنه های در سینما واقعا شاهکاری از این کارگردان و به نوعی برگ برنده ای نسبت به کارهای قبلیش بود که در این فیلم به همه نمایاند.
این فیلم در 5 فصل ارائه میشود که از ابتکارات این کارگردان خوش ذوق است.
فیلمهای تارنتینو پر است از زیاد حرف زدن و دیالوگ های طولانی، صحنه های خشن و بی رحمانه؛ ولی چیزی که این فیلم را جذاب می کند اینست که دیالوگ ها جدید و جذاب هستند، حرکات و رفتار " کنل لاندا" تاثیر گذار بوده و صحنه ها دلهره آور، خشن و خونین هستند. به نوعی مخاطب را درگیر خود می کنند، با احساسات او بازی می کنند و در نهایت با یک انفجار بیننده را راحت می کند👇