تمرین‌های نویسندگی:..۱- خود به خود نویسی متمرکز: درباره تجربه خود یا تجربه‌ای که خوب می‌شناسید، سریع بنویسید

تمرين هاي نویسندگی:

1- خود به خود نويسي متمركز: درباره تجربه خود يا تجربه اي كه خوب مي شناسيد، سريع بنويسيد. هر چه به ذهنتان مي رسد، بنويسيد بي آن كه نگران ساختار جمله، دستور زبان يا املاي كلمات باشيد. نگران اين نباشيد كه آیا اين نوشته در آينده براي شما مفيد است يا خير. نوشته خود را ارزيابي نكنيد. درحين نوشتن آن را بازنويسي نكنيد. فقط و فقط بنويسيد. كارتان كه تمام شد، نوشته را بايگاني كنيد و بعد از چند روز آن را بخوانيد؛ به احتمال زياد قسمت هايي از آن موثر خواهد بود. اين تمرين، ياري تان مي كند كه ناخودآگاه خود را فعال كنيد.
2- آن تجربه خاص كه شما را وادار كرده واكنش عاطفي بروز دهيد را ( مانند خشم ، حسادت ، غم و ... ) بنويسيد مكان، صداها و حوادث را توضيح دهيد. جزئيات را بدون نظم خاصي بنويسيد. پس از پايان، نوشته را يك روز كنار بگذاريد و روز بعد، بازخواني كنيد و جزئيات ديگري كه به ذهنتان مي رسد را به آن اضافه كنيد. بعد نوشته تان را بر اساس ترتيب زماني منظم كنيد.
3- به آلبوم عكس يا فيلم خانوادگي نگاه كنيد عكسي كه احساسات شما را تحريك مي كند انتخاب و درباره اش بنويسيد. با نگاه كردن به عكس يا فيلم، خاطرات فراموش شده در ذهن شما به جولان در مي آيند و گذشته، جان مي گيرد. همه خاطرات را بنويسيد و بعد ببينيد كه آيا بخشي از آن براي داستان مفيد است يا خير. اگر در حال حاضر مفيد به نظر نمي رسد، آن را بايگاني و يك روز ديگر به آن مراجعه كنيد.
4- تجربه اي را برگزينيد كه درباره شما يا درباره کسی باشد كه او را خوب مي شناسيد يا رشته حوادث مرتبطي را انتخاب كنيد كه شما را تغيير داده است. اين تجربه را تحليل نكنيد، بلكه در قالب كلمات، مجدداً خلق كنيد. ريزه كاري ها را بنويسيد، كجا رخ داد؟ چگونه رخ داد و با چه نتايجي؟ نشان دهيد؛ نگوييد. پس از نوشتن دستنويس اول، حداقل دوبار آن را با صداي بلند بخوانيد و بازنويسي كنيد
. 5- تجربه اي را انتخاب كنيد كه در آن احساسات مختلفي چون عشق و تنفر، لذت و اندوه، ترس و هيجان، شادماني و افسردگي و ... را از سرگذرانده ايد نام آدم هاي ماجرا را تغيير دهيد و مجددا آن را در يك يا چند صحنه داراي كنش وگفت وگو بنويسيد. در حين بازنويسي اين تمرين، فراموش نكنيد كه هر صحنه معمولا بخشي از رويداد يا كنشي بزرگ تر است. صحنه جدايي يك زوج نبايد حاوي تمام مكالمه نهايي آنها باشد، بلكه فقط به اندازه اي كه دلالت كند چه اتفاقي در حال وقوع است، كافي است
. 6- دو شخصيت عصبانيٍ درحال گفت وگو را تصوركنيد تنش حاكم بر صحنه را از طريق گفتگو و كنش بر ملا كنيد. اما اجازه ندهيد يكديگر را هل دهند يا به هم مشت بزنند. پس از نوشتن، گفت گوها را بازنويسي كني. كلمات يا جملات غير ضروري را حذف كنيد و بعضي از عبارت ها را مجددا نظم دهيد. در آخر، توضيح صحنه و حركات و لحن را در صورت لزوم به متن اضافه كنيد .
7- صحنه اي را با حضور سه نفر كه خوب مي شناسيد و ضد يكديگر و تحت فشار هستند، بنويسيد كاري را كه مي كنند ، نشان دهيد و چيزي را كه مي گويند ، بر ملا كنيد ، اما احساس خود را در اين باره ننويسيد . نام اشخاص را عوض كنيد ، ترتيب حوادث را هم تعويض كنيد و جزييات غير لازم را حذف كنيد . حاصل كار بايد صحنه اي با كنش و گفتگوي باور پذير باشد .