👆👆ادامه👆👆.. ⭕️پس گمرک باید رعایت قوانین را در سریع‌ترین زمان انجام دهد

👆👆ادامه👆👆

⭕️پس گمرک باید رعایت قوانین را در سریع ترین زمان انجام دهد. با فراگیر شدن کامپیوتر در سال 1995 به روز کردن کنوانسیون کیوتو شروع شد که 5 سال طول کشید با الزمات روز اصلاحات انجام شود که در سال 2000 این اصلاحات انجام شد. قانون گمرکی ایران در سال 1350 نوشته شده و قانون اکنون 1390 است یعنی 40 سال قانون قبلی طول کشیده است.

⭕️همزمان که قانون ما اصلاح شد اصول کنوانسیون کیوتو نیز مشخص شد. گمرک نمی تواند برای هر یک از اقدامات خود اصلاحات قانونی بخواهد . باید مجوزی ارایه شود که اسناد الکترونیک جایگزین اسناد کاغذی شود . البته در قانون پیش بینی شده که گمرک باید از مدیریت خطر و ابزارهای نوین بر اساس ماده 11 قانون امور گمرکی استفاده کند. کلیات وجود دارد و پایه اینکه گمرک بخواهد رویه ها را تغییر دهد وجود دارد.

⭕️قبل از گمرک WTO و WCO قوانین را وضع کردند. سازمان جهانی تجارت مسوول قوانین تجارت بین الملل است و معتقد است قوانینی وضع شده که تجارت را ساده ، هموار و منصفانه و قابل پیش بینی می کند. یعنی هر کس بخواهد تجارت کند باید خاطر جمع باشد قوانین تغییر نمی کند زمانی که قوانین قابل پیش بینی باشد هم تولید کننده و هم مصرف کننده با خیال آسوده به امر تجارت می پردازند.

⭕️اقدامات گمرک بسیار موثر بوده و قابل مقایسه با گذشته نیست . قبلا باید به صورت فیزیکی حضور داشتند اما اکنون اینگونه نیست. در واقع آی تی زمان و مکان را از بین برده است. با توجه به اینکه انواع و اقسام سازمان ها در تجارت خارجی دخیل هستند باید همکاری صورت گیرد تا به نتیجه برسد.

⭕️ایران از اولین اعضای سازمان جهانی گمرک است ، ارتباطات دنیا گسترده شده است باید قوانین بین المللی وجود داشته باشد جمعیت در حال تحرک است و در سطح بین المللی با توجه به منافع مشترک، نیاز به همکاری های بین المللی وجود دارد که برای این امر نیاز به وجود یک نهاد و قوانین مشترک است. فلسفه وجودی سازمان جهانی گمرک این است که مقرراتی را برای اعضا وضع کند و به طور ساده تر کارها انجام شود. گمرک ایران حدود 5 تا 6 سال بعد از ایجاد این سازمان به آن پیوسته و یکی از اعضای اولیه این سازمان محسوب می شود. ایران تعاملات خوبی را با سازمان جهانی گمرک داشته است.

⭕️دبیر کل سازمان جهانی گمرک ماموریت دارد تا اعضای را به پذیرش استانداردهای سازمان جهانی گمرک ترغیب کند. در سفر اخیر خود با بازدید از سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی تلاش ایران را مورد تحسین قرار داد.

⭕️16 کنوانسیون در رابطه با توصیه هایی برای تسهیل و دقت در تجارت خارجی وجود دارد که ایران تاکنون 15 کنوانسیون را عضو است. یعنی تعرفه ها بر اساس کنوانسیون HS خیلی مهم است. گمرک پیش رو و همپای زمان پیش می رود.


👈👈👈شایان ذکر است ، استاد بهشتیان به تازگی ترجمه و تدوین 4 جلد کتاب از طبقه بندی سیستم های هماهنگ شده یادداشت های توضیحی 2017 را انجام داده که برای شناسایی کالا خیلی مهم است. این کتابها حدود 1400 صفحه در مورد مواد شیمیایی است . تا کنون 132 میلیون ماده شیمیایی مستقل ثبت شده است که این یادداشت های توضیحی این کالا ها را طبقه بندی کرده است.
🆔 @modirtamin 💯