❇️⚛️ سیستم طبقاتی کشور از سه یا چهار طبقه به دو طبقه تبدیل شده است؛

❇️⚛️ سیستم طبقاتی کشور از سه یا چهار طبقه به دو طبقه تبدیل شده است؛
✍️ حسام ‌سعیدی، عضوانجمن‌حقوق‌اساسی‌ایران

◀️امروزه غالبا وقتی سخن از عدالت به میان می آید ، بُعد اجتماعی آن منظور است. در برخی از کتب عدل به معنای انصاف؛ یعنی آنچه حق شخص است، به او داده شود و آن چه بر گردن او است از او گرفته شود.

▪️در ساختار هرحکومت ودولت مبناهایی ویا آرمانهایی مشاهده میشود که در حکومت امام علی(ع) آنچه که مبنا بود یا بهتر بگویم آنچه که آرمان بود عدالت محوری جهت حمایت از مظلومین ومحرومین بود.که بارها وبارها نیز نمونه بارز آن عدالت محوری را در اتفاق معروف آن زمان یعنی داستان برادر امام علی(ع)و در خواست وی از آن امام جهت استفاده از بیت المال و پاسخ مشهور امام علی(ع)به برادرش که این فی الواقع به این معناست افرادی که در رکن اساسی یک دولت یا حکومت قرارمیگیرند نقش اساسی وکلیدی در تحقق آن ارمان ها و چشم اندازها دارند.
▪️همانطور که میدانیم جمهوری اسلامی ایران پس از موفقیت به پشتوانگی مردم شریف ایران در سال 1357 با در راس قرار گرفتن حضرت امام خمینی (ره) بنابر فصل چهارم قانون اساسی که در کل، مبنای اقتصاد وامور مالی دارد وهمچنین بند6از اصل2 معهذا بند9و12 از اصل 3 قانون اساسی در راستای تامین مالی ومعنوی وهمچنین رفع تبعیضات و در پی آن برقراری قسط وعدل زمینه ای برای تحقق آرمانهای حکومت امام علی(ع) فراهم گردید.
▪️پس از امام خمینی(ره) آیت الله خامنه ای جانشین ایشان شد که در طول رهبری ایشان، دولت های مختلفی بنا به اموری در راستای سیاست های کلان اقتصادی،فرهنگی واجتماعی و امثالها روی کار آمدند و امور مختلفی در به انجام رساندند. اما امروزه شاهد این هستیم که سیاستمداران ما در راستای تحقق آرمانهای امام راحل وهمچنین اصول قانون اساسی، در راستای عدالت محوری ،نه تنها اقدام موثری انجام نداده اند بلکه بعضا به فراموشی سپرده اند. علت اصلی این موضوع نیز تجمل گرایی و از دست دادن روحیه انقلابیگری وجهادی در بین سیاستمداران میباشد؛که همه ی این موضوعات یاد شده بانی و پی ریزی برای رانت ها،اختلاس ها، لابی گری های مکرر در راستای سیاستهای کثیف وکلان اقتصادی ،حقوق های نجومی و همچنین در آمد های کلان میباشند که فی الواقع با امور یاد شده به عینه میتوان فقر،فقر مطلق،افزایش فاصله طبقاتی وکاهش نظام طبقاتی از سه یا چهار نظام به دونظام ثروتمند وفقیر وهمچنین فساد های اخلاقی را در جامعه مشاهده کرد.
▪️اما متاسفانه در سیاستهای کلان اقتصادی کشور بجای اینکه شاهد بهبود وضعیت معیشتی مردم باشیم شاهد اختلاس های بی رویه مسئولینی که مسئولیت هایی در دولت ها دارند میباشیم. درسال 1388 فردی در عنوان ریاست بانک ملی ایران منصوب شد که همان شخص با اختلاس 3هزار میلیار تومانی توانست به راحتی از کشور فرار کند.

▪️نکته قابل تامل این است که در سال 1396 خط فقر طی محاسبات انجام شده توسط اقتصاد دانان 4میلیون برای هر خانوار بوده است ولیکن توسط دولت محترم برای یک خانواده 5نفره 700 هزار تومان اعلام شد درحالی با این آمار33درصد مردم ما در فقر مطلق به سر میبرند که طبق آمار خط فقر دولت ،700تومن صرفا هزینه خورد وخوراک میشود ولاغیر.

🔺با در آمد های کلان مدیران ارشد کشوری خط فقر و فاصله اقتصادی و طبقاتی مردم، روز به روز رو به افزایش میباشد و در حالی است که نظام و سیستم طبقاتی اقتصادی کشورمان از سه طبقه به دو طبقه ی ضعیف و ثروتمند تبدیل شده است که این در وهله ی اول یک ضعف مدیریتی در سیاستهای کلان اقتصادی وهمچنین یک مدیریت ضعیف در راستای بهبود وضعیت کنونی معیشتی مردم است.

🔺طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بند6 از اصل 2 یعنی برقراری قسط وعدل دولت موظف به اجرای این قانون در راستای سیاستهای کلان اقتصادی ومدیریتی میباشد اما در حال حاضر با وجود اختلاس ها،رانت ها ،حقوق های نجومی، دولت ها یکی پس از دیگری با اجرای برنامه هایی که نه تنها در بهبود وضعیت اقتصادی مردم موثر نبود بلکه با رواج سیستمهای اقتصادی غلط زندگی مردم را با مشکلات متعددی روبرو کرد.

#ارسالی_مخاطبان
#سیستم_طبقاتی_کشور #نظام_طبقاتی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology