آیا به راستی میان آمریکا و ایران نبردی رخ خواهد داد؟ (۲). ✍️ قدیر گلکاریان

آیا به راستی میان آمریکا و ایران نبردی رخ خواهد داد؟ (2)
✍️ قدیر گلکاریان

◀️آنطور که از شواهد و رخدادها بر می آید، ترامپ سعی دارد به هر نحو ممکنی فرایند دوران اقتدار و دستاوردهای حسن روحانی را مورد هدف قرار دهد و آنها را تضعیف نماید. زیرا آمریکا بر این باور است که با ایجاد آشوب و تبدیل پدیده های اجتماعی، سیاسی در کنار معضلات اقتصادی خواهد توانست مشکلات شبه امنیتی را فراهم بیاورد. اما غافل از اینکه امنیت ملی مسئله ای کلیدی در کشور به حساب می آید. اگر دولت به وحدت ملی در برابر تهدیدها و فشارهای خارجی اهمیت بدهد و همانطور که بارها در نوشته هایم متذکر شده ام، وحدت و همدلی میان دولت- ملت فراهم و حفظ شود، گذر از برهه حساس به راحتی امکان پذیر است. به نظر میرسد، سخنان سردار سلیمانی به نوعی کنترل نبض اجتماعی درون برای ارسال پیام به بیرون بود. نشان داد که موضع قدرت میتواند بار فشار ناشی از شکل گیری فضای روانی منفی و حتی ایده فروپاشیدگی داخلی را کاهش دهد و عدم واکنش دولتمردان آمریکایی به تهدیدات فرمانده نظامی ایران نشان از درک این حقیقت است.
🔺اگر در کنار این موارد به توافق میان اتحادیه اروپا با ایالات متحده در دیدار ترامپ و یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در بروکسل توجه کنیم که ترامپ از عشق به اروپا سخن به میان آورد و از موضع گیری قبلی خود 180 درجه چرخید؛ چنین بر می آید که سیاست چند جانبه گرایی بر یکه تازی فائق آمده و با توجه به پیامدهای منفی ادامه تنشها میان ایران و آمریکا، کشورهای مختلفی در این میان برای میانجیگری آستین بالا خواهند زد. به طوری که کارین کنایسل، وزیر امور خارجه اتریش با انتشار توئیتی از شروط محمد جواد ظریف تأکید کرده و به طور ضمنی میانجیگری میان ایران و آمریکا را مورد تأیید قرار داده است. و یا نخست وزیر استرالیا با رد گزارش منتشره از سوی شبکه ای بی سی نیوز، ابراز میدارد که هیچ علتی برای باور طراحی حمله به ایران توسط ترامپ وجود ندارد. و یا اندیشکده و مرکز مطالعات استراتژیک و امور بین الملل آمریکا موسوم به CSIS در واشنگتن به صراحت اعلام میدارد که شرایط کنونی به انزوای منافع استراتژیک آمریکا ضربه میزند و تهدیدی جدی است.
🔺نتیجه اینکه تمام تلاش آمریکا علیه ایران اعم از تهدید به جنگ و یا ایجاد فضای آشوب تنها در یک هدف می گنجد: "ایجاد مصونیت برای اسرائیل از سوی ایران" و کنشهای ترامپ و ایجاد هسته مقابله با ایران تنها در این راستاست. این هم به اعتقاد نگارنده امری ناممکن بوده و از این رو ایران بایستی به همراه سایرین منتظر پایان دوران دیپلماسی ترامپ و یا تضعیف قدرت آن در انتخابات میان دوره ای باشد. شانس ایران در این است که تقریباً بسیاری از کشورهای جهان منتظر پایان عصر ترامپ هستند. زیرا تصمیمات وی هم به صلح جهانی لطمه میزند و هم اینکه فضای ناشی از آن تناسبهای رشد اقتصادی را تحت تأثیر منفی قرار میدهد. به طوریکه مؤسسه اعتبار سنجی و رتبه بندی اقتصادی فیچ، جنگ تجاری که به دلایلی از سوی آمریکا آغاز شده در کنار اعمال تحریمهای ایران از سوی آن کشور باعث خواهد شد که در سال 2019 میزان رشد و توسعه اقتصادی مورد تخمین جهان با تناسب 3.2% به 2.8% کاهش یابد. آیا جهان این را می تواند بپذیرد؟

#نبرد_ایران_با_آمریکا #ترامپ
✅ #سیاست_شناسی
@politicology