❇️ چرا میل به قانون شکنی در جامعه ما زیاد است؟

❇️ چرا میل به قانون شکنی در جامعه ما زیاد است؟

👈در بین جامعه و حتی سیستم اداری و سیاسی ما ، قوانین و مقررات چندان حرمت و احترام ندارند و به کرات نقض می شوند.برای ریشه یابی علل و دلایل عدم پایبندی به قوانین و مقررات و حتی متاسفانه میل به شکستن و دور زدن آنها می توان به اجمال به موارد زیر اشاره کرد:

1️⃣ قانون زمانی محترم شمرده می شود و نقض آن با واکنش شدید افکار عمومی مواجه می شود که آن قانون بر اساس نیاز های واقعی شکل گرفته باشد و همچنین همه یا اکثریت قریب به اتفاق جامعه هدف آن قانون احساس کنند که منافع آنها با تدوین و تصویب آن قانون تامین می شود. زیرا اگر تدوین و تصویب یک قانون عادلانه نباشد و مبتنی بر تبعیض شکل بگیرد ، همیشه باید منتظر نقض یا دور زدن آن از سوی افرادی بود که احساس می کنند منافع آنها در آن قانون نادیده گرفته شده است.

2️⃣ قانون پس از تصویب نه تنها از طریق اخبار و رسانه ها باید علنی و شفاف اطلاع رسانی شود بلکه حتی اگر امکان برای دولت و نهاد های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی وجود دارد، آموزش آن هم مد نظر قرار گرفته و به صورت واضح و دقیق ، ذی نفعان مورد آموزش قرار گیرند هرچند کوتاه باشد. به عبارت دیگر شرط لازم برای نهادینه شدن قوانین، فرهنگ سازی در مورد آن قانون است که بستر فرهنگ سازی ، اطلاع رسانی و آموزش است.

3️⃣ علاوه بر شرط لازم برای نهادینه شدن قوانین که در بند قبلی اشاره شد،شرط دیگر این است که برای اجرای آن ضمانت کافی وجود داشته باشد. زیرا بدون ضمانت اجرایی که گاهی لازم است از قوه قهریه هم استفاده شود، یک قانون بعید است در یک جامعه و کشور نهادینه شود.

#قانون #قانون_شکنی #قانون_گریزی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology