‍ ❇️ ساختار سیاسی استبداد (۴).. 🔸استبداد در دنیای مدرن و از بین بردن آن

‍ ❇️ ساختار سیاسی استبداد (4)

🔸استبداد در دنیای مدرن و از بین بردن آن

👈 امروزه شاخصه های وجود استبداد در بسیاری موارد در حکومت استبدادی و اقتدارگرایی جبارگونه، مدرن نیز شده اند. و شعار دموکراسی، آزادی بیان و … را نیز سر می دهند. اما عملا دم خروس از زیر لباس و کتشان بیرون زده است. و به عیان قابل مشاهده است. شدت و بمباران تبلیغاتشان فضا را مسموم و در مواردی اراده و ذهن جامعه را از خاصیت و محتوا انداخته اند. اما در عصر جهانی شدن و عصر انفجار اطلاعات و دهکده جهانی؛ کورسوهای آگاهی، انواع جنبش های سیاسی و اجتماعی، قلم و بیان روشنفکران، خواب راحت استبداد را پریشان می کند. محاکمه ی استبداد در دادگاه عدل مردمی انتظاری است، که روزی تحقق خواهد یافت.

🔺به شهادت تاریخ برای فرد و نظام مستبد پایان خوشی نیست. چنین نظامی نمی تواند به توسعه پایدار برسد. همانطوریکه پهلوی اول و دوم نرسیدند. سیستم و مدلی کارآمد می تواند رهبری و مدیریت جامعه را به عهده گیرد؛ که در سایه ی آن مدیریت پایدار: توسعه همه جانبه و رضایتمندی در متن جامعه نورافشانی کند. بی تردید در چنین شرایطی سلطه و اقتدار سلطانی از هستی ساقط خواهد شد.

🔺 تغییر رویکرد با چرخش قدرت، پوست اندازی در سیستم و چابک کردن آن، بهره گیری از خرد جمعی و نخبگان، تلاش مضاعف، همبستگی پایدار، ایجاد فرصتها و مشاغل بیشتر، ارتقاء در اقتصاد، امنیت، آزادی بیشتر و… می تواند معجزه آفرین؛ واز فرا مغز ها هم جلوگیری کند.

🔺 قبل از هر چیز؛ اراده لازم و درک ضرورتها توسط مدیران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در کنار همه اینها باید باب اعتراض و انتقاد باز و نهادینه گردد. تا از خود کامگی ها کاسته و جامعه از تفکر دیگران بهره مند گردد.

#استبداد #جامعه_استبداد_زده
✅ #سیاست_شناسی
@politicology