🔻نیاز ایران به دین مدنی.. ✍افسانه فهیمی

🔻نیاز ایران به دین مدنی

✍افسانه فهیمی

🔸به تعبیر ويلم،دین مدنی دینی است ملایم،معقول،تلفیق گرا و اخلاقی که همچون سایبان مقدس بر سر جامعه گسترده شده است.دینی که به نقاط عطف اخلاقی جامعه ،تقدس می بخشد.

🔻دین مدنی شاید یکی از مهمترین ورژن های دین در دوره کنونی ایران باشد که در آن امید پیوند نوع خاصی از عطف و ارجاع نظام اجتماعی به امر دین و دینداری است.
🔻دینداری در ایران در حال ازدست دادن روح جمعی خویش است.در ایران ،اجتماع های دینی بیش از دینی بودن،هویت سیاسی دارند؛این رخ داد نه ملت می سازد و نه امت .این نقطه آغاز از دست رفتن شاید مهمترين ویژگی عرفي دین، یعنی اجتماع سازی و روح جمعی سازی است.
🔻تزریق انعطاف ،پذیرش،مدارا و اخلاق گرایی راه تنفس دین را باز می کند،نشاط می بخشد و می تواند مطلع دینداری در دوره کنونی ما باشد.
🔻خداوند دین را از آسمان به زمین آورد ،آنگونه که آن را بفهمیم،دردمان را دوا کند و کنارمان باشد .حال اگر برخی دین را دوباره به آسمان بردند(استعلايي کردن دین)،خاطرشان باشد ضربه ای مهلک بر جان دین وارد کرده اند.
🔹تجربه شخصی من گویای این است که این روزها جوانها پیش و بیش از اینکه از ما الهیات خوانده ها، سوال فقهي در باب آداب نماز و شک دو و سه داشته باشند ،سوالهای مهم، جدید و قابل تاملی در باب خود دین و یا بهتر است بگويم ادیان دارند.
دین پویا وزنده است ،اگر نمی توانیم پابه پای آن پویا باشیم بهتر است فکری بحال خویش کنیم و وکالت دین را رها کنیم و سنگینی ناتوانی های خویش در انتقال مفاهیم اصلی و ناب دین را از شانه های دین برداریم.
دین مدنی ،تمام دغدغه و پرسش های تمام اقشار رو پوشش میدهد ،می داند و در تلاش برای پاسخ هايي است اغنا کننده.
وقت آن است دین آگاهی افزا را از دین آگاهی کاه،دین کارآمد را از دین نا کار آمد تفکیک کنيم.باید سره های دین از ناسره هاي دين جدا شود.

#یادداشتها
#افسانه_فهیمی
👈یادداشت ارسالی

«دین و جامعه» کانال مرجع محتوای تخصصی مطالعات اجتماعی دین
@religionandsociety