🔶انتقاد حضرت آیت الله سیستانی از تدریس و غلبه فلسفه ملاصدرا و آراء ابن عربی در نظام دینی ایران

🔶انتقاد حضرت آیت الله سیستانی از تدریس و غلبه فلسفه ملاصدرا و آراء ابن عربی در نظام دینی ایران

در دیداری که آقای دکتر احمد احمدی، رييس سازمان مطالعه و تدوين كتاب های علوم انسانی دانشگاه ها – «سمت» – با حضرت آیت الله سیستانی داشتند ، ایشان با ابراز نگرانی از وضعیت علوم انسانی در کشور ، از تدریس فلسفه ملاصدرا و ترویج آرای باطل و انحرافی محی الدین ابن عربی (خصوصا در باب معاد) انتقاد کردند و بر ضرورت اصلاح این رویکرد تاکید نمودند.

قسمتی از متن گزارش این دیدار که از طرف آقای احمدی منتشر شده است:
💠حضرت آیت الله فرمودند : « ...مثلا تدریس فلسفه که عموما هم تدریس فلسفه ملاصدراست و آن هم با آراء منحرف محیی الدین آمیخته است و در باب معاد هم مشکل دارد چه نتیجه ای دارد؟»
معظم له از نفوذ و رسوخ افکار خرافی در جامعه ایران با نقل خواب و … در باب مهدویت و ... ، بیمناک و نگران بودند...

⛔️پیشتر هم حضرت آیت الله سیستانی در دیدار مسیح مهاجری با ایشان، از ترویج خرافات و نشر و بازگویی به اصطلاح کرامات برخی افراد در کشور و کتب منتشره ابراز نگرانی کرده بودند.

بر اساس این گزارش که در سایت تابناک منتشر شده در فصلی از کتاب با عنوان «آیت الله ضد خرافه» می خوانیم:
«به آیت الله عرض کردم: ایران، گرفتار خرافات است و انحراف عقیده و سستی اعتقادات به دلیل میدان‌دار شدن افراد کم سواد و سودجو بیداد می‌کند…
آیت الله سیستانی، مهلت ندادند من همه مطالبم را در این زمینه بگویم و با روحیه ای آماده و البته مشتاق و مسلط نسبت به این مقوله، شروع کردند به اظهار نظر کردن و گفتند:« شما خودتان این وضع را به وجود آورده اید. هی گفتید آقای... اینطور است و آنطور است. هی کرامات گفتید. من خودم در قم بودم و این چیزها را می‌دانم و اینجا هم که هستم کتاب‌های زیادی می‌خوانم و این حرف‌های کرامات را که می زنند و می نویسند می خوانم و معتقدم شما خودتان، کشور را به روزی انداخته اید که این گرفتاری‌ها پیش آمده... و منبری‌ها آن حرف‌ها را می‌زنند. من منبرها را هم گوش می‌کنم. »

گفتم: ما خودمان در مقابل آن دسته... که مطالب سست و نادرست و خرافاتی را به خورد مردم می‌دهند قرار داریم و علیه آنها مقالات و مطالب زیادی نوشته ایم و انتظار ما از شما اینست که شما هم موضعگیری کنید و به ما در این زمینه کمک کنید، چون موضعگیری شما خیلی اثر دارد.

گفتند: اینها را می‌دانم و از قول من هم چیزهایی علیه اینها گفته‌اید و منتشر شده است، ولی من بنای دخالت در ایران را ندارم. ایران مهندسی شده است و سر مهندس هم دارد و من نباید دخالت کنم.

گفتم: منظورم این نیست که در مسائل حکومتی دخالت کنید، ولی در امور اعتقادی اظهار نظر شما مؤثر است. اعتقادات مردم در خطر است و برای حفظ دین و اعتقادات، ورود شما به این مسائل لازم است.

گفتند: شما که گفتید «سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست» چطور می‌توانید اینها را از همدیگر جدا کنید؟ همان آقای بهشتی که شما با ایشان رفیق بودید،‌ قانون اساسی را تدوین کرده و آن را طوری ترتیب داده که برای مرجع فقط مسائل غسل و طهارت باقی مانده و بقیه چیزها مربوط به حکومت است. بنابراین،‌ ما چه بگوییم؟
این قسمت، به نظرم رسید برای آیت الله سیستانی بسیار مهم بود، زیرا دوباره به آن برگشتند و گفتند: وقتی در قانون اساسی برای مراجع فقط مسائل غسل و طهارت باقی گذاشته اند و بقیه چیزها مربوط به حکومت است، ‌ما چه بگوییم؟

نقل از کانال: پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف

مشاهده ی مشروح این مطلب :
http://www.ebnearabi.com/6997/انتقاد-سیستانی-تدریس-فلسفه-ملاصدرا-ان.html

@religionandsociety