این مطلب تلخیصی از سخنرانی آقای عباس عبدی است که در یکصد‌وچهارمین نشست پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات و در جریان اکران مستند «روزگ

این مطلب تلخیصی از سخنرانی آقای عباس عبدی است که در یکصد‌وچهارمین نشست پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات و در جریان اکران مستند "روزگار هامون" اثر محمد احسانی، صورت گرفته است. منبع مطلب فوق تارنمای روزنامه اعتماد می باشد.

🔵قسمت آخر: جامعه کلنگی و منطق مسکن مهر
@sahatzist
✅اصلا منطقي كه در سياستمداران ايراني هست، همان است كه در ابتداي سخن اشاره شد [هزینه از جیب دیگران برای دیگران] من اگر سياستمدار باشم هرگز نخواهم گفت من به مردم يارانه مي‌دهم زيرا مني اين وسط وجود ندارد، از جيب خود كه هزينه نمي‌كنم بلكه از اين جيب به آن جيب كردن است. در سوييس براي پرداخت يارانه راي‌گيري كردند 11 درصد بيشتر راي نياورد زيرا آنها منطق متفاوتي دارند.

✅كداميك از ما ناراحت خواهيم شد اگر قيمت سوخت افزايش پيدا كند اما مطمئن باشيم كه پول آن به سمت بيمه درمان و آموزش و... مي‌رود اما چون اين شكاف[بین منافع دولت و منافع ملت] در كشور وجود دارد از آن اجتناب مي‌كنيم.

✅هیچ دولتي تاكنون نتوانسته درباره انرژي يك تصميم عاقلانه بگيرد، اتلاف انرژي در ايران بالا است به اين دليل كه اين منابع بين دولت و ملت گير كرده و هر دو به عنوان منابع ثالث به آن نگاه مي‌كنند، ريسك‌پذير هم نيستند و هيچ دولتي نيز حاضر نمي‌شود بگويد من قيمت انرژي را افزايش مي‌دهم ضمنا درآمد حاصل از آن را براي خود مردم يا هر چيز ديگري هزينه مي‌كنم.
@sahatzist
✅درباره هوا و آب و خاك نيز وضعيت به همين شكل است. ما درباره محیط زیست هرچند مطلبوبیت غيرمالي نيز داريم اما همه اينها بدون استثنا مطلوبيت مالي نيز دارند و مي‌توان با عدد و رقم درباره آنها بحث كرد اما هيچ يك از منطق اقتصادي كه در ابتداي بحث عرض كردم[منطق پس انداز ] از آن ريسك‌پذيري تبعيت نمي‌كنند.

✅اگر به بحث كاتوزيان درباره «جامعه كلنگي» اشاره كنیم نمونه آن مسكن مهر است. پروژه‌اي كه ميلياردها دلارهزينه برداشته اما دو صفحه توجيه اقتصادي ندارد؛ هيچ توجيهي به جز اينكه هزينه كردن از جيب ديگري است و البته بخش عمده‌اي نيز هزينه براي خود است. ممكن است انگيزه‌هاي خيرخواهانه‌اي نيز در اين ميان وجود داشته باشد اما مهم تصميمي است كه گرفته مي‌شود. در جامعه‌اي كه چنين شكافي وجود نداشته باشد از اين منطق‌ها پيدا نمي‌شود زيرا متشكل حرف مي‌زند، آنجا منافع فردي گم مي‌شود و توجه به منافع جمعي است، جامعه نيز با نهاد دولت طرف است نه با يك فرد اما در ايران ما با افراد طرف هستيم و در اينجا محيط زيست نيز متضرر شده است زيرا ما نهادهاي مدني و مردم متشكلي نداريم در نتيجه آن سه ويژگي كه پيش‌تر گفتم بر تصميم‌گيري دولت حاكم مي‌شود و در اين ميان آينده‌نگري نيز بلاموضوع مي‌شود.

#عباس_عبدی
#روزگارهامون
@sahatzist

http://uupload.ir/files/hcb_139404121319467405615584.jpg