توسعه فدای زمین خواری، طبیعت فدای توسعه!.. ✅شاهو و کوسالان در سروآباد استان کردستان

توسعه فدای زمین خواری، طبیعت فدای توسعه!

✅شاهو و کوسالان در سروآباد استان کردستان

🖋#قادر_رحمان_زاده کارشناس محیط زیست
@sahatzist
🔺چند روزی است خبری تعجب برانگیز برای کاهش و افزایش مناطق حفاظت شده در رسانه ها محیط زیستی اطلاع رسانی می شود که خبر از رای مثبت شورای عالی محیط زیست کشور به کلیات طرحی را نشان می دهدکه میتواند علنأ امضا زمین خواری باشد .

🔺پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات وحش، تالاب‌ها و ذخیرگاه‌های زیست‌کره جزو مناطق استراتژیک و ذخایر ملی کشور به حساب می‌آیند، این مناطق برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی و استفاده نسل‌های آینده از آنها به عنوان مناطق حفاظت‌شده شناخته می‌شوند، اما در این بین با توسعه کشورها جمعیت رشد کرده و بهره‌برداری از منابع حیاتی بالا می‌رود و این ماجرا سبب آسیب دیدن تنوع زیستی هر کشوری می‌شود. به همین دلیل و با توجه به تعهدات بین‌المللی، همه کشورها متعهد شده‌اند قسمتی از زیستگاه‌های حساس خود را به عنوان مناطق حفاظت شده معرفی کنند.اکنون 3/10 درصد از مساحت کل کشورمان زیر پوشش منطقه حفاظت شده است، اما تا سال 2020 این مساحت باید به 17 درصد افزایش پیدا کند.
@sahatzist
🔺این موضوعات در حالی بیان می شود که در اقدامی عجیب طرح کاهش منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان به شورای عالی محیط زیست داده شده است .این درخواست از سال گذشته با فشارهای نمایندگان مجلس کردستان که در کمیسیون بودجه مجلس هم حضور دارند ،داده شده است . این تلاش ها تا حدی بوده است که در بدنه ی محیط زیست استان هم تاثیر گذار و با فشار های زیاد باعث اخراج مدیران محیط زیست در سطح بالای استان کردستان نیز گردیده است.

🔺جالبترین موضوعی که می توان به آن اشاره کرده استدلال جالبی مبنی بر جلوگیری مناطق حفاظت شده برای توسعه استان است. اینکه این مناطق مانع توسعه و سرمایه گذاری در استان می شوند استدلالی است که خیلی ابتدایی به نظر می رسد و غیر قابل باور تر خواهد شد وقتی که میبینیم کسانی که پیگیر این طرح ها هستند هیچوقت برای بهبود منطقه سروآباد برای امر گردشگری و اکوتوریسم تلاشی نکرده اند،این موضوع در حالی است که کردستان ظرفیت بسیار بالایی در جذب گردشگر به دلیل بکر بودن همین مناطق دارد که اگر تلاش ها برای بهبود وضعیت جاده ها و زیرساخت های استان ،همچنین حمایت ها در جذب گردشگر انجام می شد،قطعا منافع آن برای مردم بومی منطقه چندین برابر ساخت و ساز ها که در دست دارند خواهد بود.
@sahatzist
🔺مناطق حفاظت شده برای بقای خود باید بکر بمانند، اما متاسفانه به دلیل تصمیم‌های غیرکارشناسانه و فرار از قانون برخی نهاد‌ها مناطق حفاظت شده دستخوش آسیب می شوند.امیدواریم که این تصمیمات باعث و بانی نابودی شاهو و کوسالان که هویت مردم و نماد شاعران کرد از دریباز بوده است ،نشود.
@sahatzist
ساحت زیست

عکس مربوط به منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان است که بنا به ادعای اداره کل حفاظت از محیط زیست کردستان این منطقه در طی سال جاری13بار آتش گرفته است!

http://uupload.ir/files/974s_13960518165554850116050410.jpg