مدیر حوزه‌های علمیه کشور: آمادگی حوزه‌های علمیه برای ترویج فرهنگ زیست محیطی در سراسر کشور+توضیحات ساحت زیست

مدیر حوزه‌های علمیه کشور:آمادگی حوزه‌های علمیه برای ترویج فرهنگ زیست محیطی در سراسر کشور+توضیحات ساحت زیست
@sahatzist
🔴به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار مدیرکل و معاونان این اداره کل در سخنانی اظهار داشت:

🔻محیط زیست از مهمترین مسائل روز بشریت است و متأسفانه مردم کشورمان امروز با مشکلات متعددی در این عرصه مواجه شده‌اند، برای مقابله با معضلات زیست محیطی و فرهنگسازی در راستای حفظ و حراست از محیط زیست، باید چهار مبحث فلسفی و کلامی، اخلاقی و ارزشی، فقهی و تاریخی و تمدنی در حوزه محیط زیست با نگاه دینی و اسلامی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

🔻 پایان نامه‌های طلاب و روحانیون در سطوح مختلف در حوزه‌های علمیه و جامعه المصطفی می‌تواند به سمت مسأله بسیار مهم محیط زیست در ابعاد گوناگون سوق داده شود.

🔻 شبکه بسیار گسترده روحانیون و مبلغان در سراسر کشور و از طریق جامعه المصطفی العالمیه در سراسر جهان، می‌توانند مبانی و مفاهیم زیست محیطی با تکیه بر آموزه‌های دینی و اسلامی را به خوبی برای اقشار مختلف مردم منتشر نمایند.
@sahatzist
🔻 حوزه‌های علمیه در راستای «تحقیق و تدوین» و «ترویج و تبلیغ» مبانی و مسائل زیست محیطی کاملاً آمادگی داشته و حفظ و حراست از محیط زیست را برای آحاد جامعه یک وظیفه شرعی، ملی و انقلابی می‌دانند.

🔻 در صورت کم توجهی به این مسئله خطیر و حساس، نظام و کشور به شدت آسیب خواهد دید، از این رو یکی از مهمترین محورهای تبلیغی در حوزه‌های علمیه نیز حفظ و حراست از محیط زیست خواهد بود.

🔻یکی از مهمترین موانع و مشکلات، عدم شناخت و آگاهی مردم نسبت به مسئله محیط زیست و خطراتی است که از غفلت و تخریب آن مبتلا می‌شویم، از این رو به شدت به دنبال فرهنگسازی و آگاهی بخشی به اقشار مختلف مردم به ویژه با تکیه بر آموزه‌های دینی و اسلامی هستیم.
@sahatzist
🔴🔴🔴مساله محیط زیست همیشه نیازمند ورود دستگاه رسمی مذهبی است. این امر دست کم در نیم قرن گذشته و بعد از تئوری "لین وایت" موضوعی کاملا بدیهی انگاشته می شده است ، لین وایت به عنوان یکی از نظریه پردازان بزرگ درباره رابطه مذهب و محیط زیست، توقف تخریب طبیعت را نیازمند بازخوانی کامل همه ادیان توحیدی می دانسته است. اگرچه ورود حوزه های علمیه با این شدت کمی دیر اما مایه دلگرمی است اما باید دید ورود حوزه به این مساله از چه دریچه ای خواهد بود.

🔻متالهین بزرگی همچون محقق داماد معتقدند اگر قرار باشد حوزه ها و مجامع دینی فقط به دستورالعمل های اخلاقی نسبت به طبیعت بسنده کنند، چنانکه تا امروز چنین بوده است، آش همان است و کاسه همان. چیزی که امروز محیط زیست نیازمند کمک آن از طرف روحانیون است، اجتهاد زیست محیطی و فتاوای بوم محور است که در آن دستورالعمل های فقهی به روشنی صادر شده باشد. در این رویکرد همان طورکه وجوب حجاب تبدیل به دستوری فقهی می شود و از دل آن قانون وضع می شود، امور محیط زیستی نیز می بایست ابتدا پشتوانه فقهی و سپس قانونی لازم را بیابند و در عین حال اقناع نظری قشرمذهبی جامعه را نیز کسب کنند. به صورتی که اگر برای معضلات مبتلا به جامعه مذهبی اموری مثل بی حجابی می تواند انگیزه لازم برای تجمعات را فراهم کند،پروژه های مخرب زیست محیطی مثل انتقال آب نیز مذهبیون را به چنین واکنشی وادارد.
@sahatzist
🔻دستگاه رسمی مذهبی اگر مایل به ورود مساله محیط زیست است باید بتواند تا تکلیف خود را با موضوعات زیست محیطی بدون تعارف روشن کند. ریختن زباله در ابعاد فردی یا کارخانه های دولتی خصوصی یا حرام است یا حلال. پروژه های انتقال آب بدون در نظر گرفتن عواقب اکولوژیکی و پیامدهای اجتماعی یا حرام است یا حلال و قس علیهذا
ساحت زیست
@sahatzist
http://uupload.ir/files/wiib_2725274.jpg