🌎گیدنز و شهرنشینی؛ چه گونه سرمایه داری اخلاق را از سفره ما می‌دزدد؟!

🌎گیدنز و شهرنشینی؛چه گونه سرمایه داری اخلاق را از سفره ما می دزدد؟!
@sahatzist
🔸یکی از حوزه های مورد علاقه آنتونی گیدنز به عنوان یکی از جامعه شناسان مطرح معاصر،"شهرنشینی" و پیامدهای مربوط به آن است.او شهرنشینی را در کنار"صنعت گرائی" نه تنها عامل اصلی جدایی انسان از طبیعت می داند. بلکه معتقد است زندگی در شهرهای جدید «در ماهیت زندگی اجتماعی انسان " به چنان نحوی تاثیر می گذارد که هیچ نظریه انتقادی محیط زیستی را نمی توان بدون در نظر گرفتن عامل شهر نشینی تدوین کرد.

🔸گیدنز در مبحث جهانی شدن معتقد است که پیشرفت های مدرنتیه در زمینه ارتباطات و نظام اقتصادی و سرمایه داری و حمل و نقل و...باعث شده تا دنیای امروز جای کوچکتری به نظر برسد. منظور گیدنز این است که زمان و مکان در عصر جدید نوگرایی "فشرده " شده و مکان های دور از هم به لحاظ جغرافیای و زمانی به شدت به هم وابسته شده اند. اما این فشردگی زمان و مکان باعث شده تا انسان ها از "جهان طبیعی" دور شوند. به این معنی که مردم شهرهای امروزی موادغذایی چون گوشت را همیشه از قفسه های سوپر مارکت ها تهیه می کنند و تصوری نسبت به منشائ تولید گوشت ندارند.

🔸به نظر گیدنز شهرنشینی جدید وجه مهمی از سرمایه داری معاصر را تکمیل می کند که به لحاظ بوم شناختی فاجعه بار است و آن "افزایش فاصله میان تولید و مصرف " است. از این رو علی رغم اینکه جهانی شدن زمان و مکان را فشرده می کند، به همان علت فاصله میان تولید و مصرف را افزایش می دهد.
@sahatzist
🔸افزایش فاصله میان تولید و مصرف از جمله چیزهایی است که فعالان حقوق حیوانات به شدت به آن معترضند. ما فکر می کنیم گوشت قرمزی که می خوریم نتیجه ذبح گوساله ای شاد در مراتع سرسبز است و یا شیری که می نوشیم از دوشیدن گاوی شیرده توسط زنی کشاورز در مزرعه ای سرسبز به دست می آید. در تبلیغات کارخانه های تولید فرآورده های دامی همیشه حیوانات شاد و خوشحال به نظر می رسند. اما حقیقت چیز دیگری است.


🔸آنچه در زیر می خوانید معرفی کتاب «مواد غذایی و رفاه حیوانات» است که از این وجه به مبحث حقوق حیوانات پرداخته است. این معرفی در تارنمای رادیو زمانه نشر یافته است. برای خواندن متن کامل می توانید در انتهای مطلب بر روی INSTANT VIEW بروید.
ایمان معمار

🔴معرفی کتاب «مواد غذایی و رفاه حیوانات»
تماشای رنج حیوانات

🔻در دنیای جدید به شکل‌های گوناگون میان انسان و طبیعت فاصله افتاده است. اگر بخواهیم یک مثال ساده ذکر کنیم، شمار بالایی از نوجوانانی که در کلان‌شهرها می‌زیند هرگز یک گاو را از نزدیک ندیده‌اند. اما جدایی میانِ انسان و طبیعت به مسائل بسیار دامن می‌زند. یکی از این مسائل به رفاه دام برمی‌گردد. مسئله این است که وقتی انسان‌ها ارتباط نزدیکی با دام‌ها نداشته باشند نسبت به رفاه آنها هم بی‌اعتنا خواهند بود و فراورده‌های آنها را به‌عنوان غذا استفاده می‌کنند بی‌توجه به اینکه آنها در چه وضعیتی نگهداری می‌شوند.

🔻کتاب «مواد غذایی و رفاه حیوانات» که به‌تازگی از سوی انتشارات بلومزبری منتشر شده است مسئله‌ی رفاه حیوانات را بررسی می‌کند. این کتاب بر این موضوع مهم متمرکز است که در مورد فراورده‌های دامی فاصله‌ی بزرگی در میان پهنه‌ی تولید و پهنه‌ی مصرف ایجاد شده است و این مسئله به بی‌اعتناییِ ما نسبت به رفاه دام‌ها دامن زده است.

🔻نویسندگان کتاب، هنری بولر و اِما روی، با نظر به آخرین پژوهش‌ها و شماری از مطالعات موردی، خوانندگان خود را در سفری دل‌انگیز در مسائل و موضوعات مربوط به رفاه حیوانات از دامپروری تا سر سفره راهنمایی می‌کنند. موضوع رفاه حیوانات دریچه‌ای ارزشمند فراهم می‌آورد که از طریق آن می‌توان اقتصاد و فرهنگ و سیاستِ مواد غذایی را پژوهش کرد. این کتاب نخستین کتابی است که مروری به‌هنگام دارد بر صنعت مواد غذایی، صنعتی که به بسیاری بحث‌ها دامن زده است.

🔻نویسندگان در این کتاب می‌کوشند نشان دهند که رفاه حیوانات چگونه تعریف می‌شود، چگونه می‌توان از آن دفاع کرد، چگونه می‌توان آن را سنجید و چگونه دامپروران، دامپزشکان، توزیع‌کنندگان و مصرف‌کنندگان می‌توانند آن را در کار و حرفه‌ی خود لحاظ کنند. این کتاب بینش‌هایی تجربی در زمینه‌ی اصلی‌ترین جنبه‌ی سامانه‌ی جهانیِ غذا—یعنی زیست، مرگ و مصرف دام‌ها که هسته‌ی زنجیره‌ی غذایی هستند—در اختیار خوانندگان می‌گذارد، از مسائل کاربردی و تنگناهای مربوط به تثبیتِ استانداردی پایه برای مراقبت از دام گرفته تا مسائل اخلاقی مربوط