گزارش کانال‌های محیط زیستی.. محمد دریش در کانال خود نوشت:

گزارش کانال های محیط زیستی

محمد دریش در کانال خود نوشت:
بایزید مردوخی را اغلب آنهایی که با آب، محیط زیست، کشاورزی و اقتصاد سر و کار دارند، می‌شناسند. او که در طول نیم قرن اخیر، دانش اقتصاد را از دانشگاه مریلند، مدیریت را از دانشگاه ایالتی کالیفرنیای جنوبی و راز و رمز توسعه اقتصادی را از آژانس برنامه‌ریزی اقتصادی ژاپن فراگرفته و در کارنامه خود 21 کتاب منتشر شده دارد، اخیرا در باره سد داریان، جمله‌ای زنهاردهنده گفته است: «زیان آبگیری سد داریان تا ابد جبران نمی‌شود و سدسازی تهدید بزرگی برای تمدن هورامان است.» دقت کنیم که این جمله را کسی گفته که خود روزگاری رئيس كميته راهبردي برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور بود و اینک نیز عضو كميسيون آينده‌نگري فرهنگستان علوم ايران و مشاور وزیر کار در کابینه حسن روحانی است و بنابراین دغدغه اشتغال و توسعه را که طراحان سد داریان با این دو چماق مخالفین خود را می‌رانند، خوب درک می‌کند.
با این وجود، طرفداران سدسازی و طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای همچنان و با وقاحت هر چه تمام‌تر، مخالفین خود را مشتی آدم احساساتی بدون مطالعه تصویر کرده و بر برج عاج خود می‌تازند! چرا؟
چرا کسی متوجه حقوق بوم‌نشینان ساکن در اطراف سد داریان و پروژه‌های پهن‌پیکر و گرانقیمت اقماری‌اش نیست؟

محسن تیزهوش در کانال خود نوشت:
«بر اساس گزارشی که سال 2015 از سوی سازمان غیردولتی گلوبال ویتنس منتشر شده، هر هفته حدود دو فعال محیط زیست و حقوق بومیان در جهان کشته می‌شوند که این حقیقت تلخ، توجه و حمایت بیشتر مجامع بین‌المللی را می طلبد؛ سالهاست که با گسترش فعالیت‌های ضد شکار، سدسازی‌های مخرب و برنامه‌هایی که به تخریب طبیعت منجر می‌شوند بر شدت خشونت، تهدید و حذف فیزیکی فعالین محیط زیست نیز افزوده شده است. به عنوان مثال، در ابتدای سال 2015 گریگوری گیبارد که از او به عنوان یکی از فعالان حفاظت محیط زیست و ضد شکار یاد می‌شد، در جمهوری زیمبابوه و در جنوب قاره آفریقا به ضرب گلوله از پای درآمد؛ مردی که پیش‌تر هم به وسیله شکارچیان غیرقانونی تهدید به مرگ شده بود. یک سال پس از قتل آقای گیبارد نوبت به قتل غم‌انگیز بانوی استقامت و شجاعت برتا کاسِرس رسید تا نشانی باشد برای حرکت درست فعالین محیط زیست در برابر سودجویانی که تنها به منافع اقتصادی خویش می نگرند و هیچگاه آوارگی مردم محلی و تخریب تنوع زیستی کوچکترین اهمیتی برای ایشان نداشته است! اینک برای گرامیداشت یاد و اعتقادِ انسانی برتا کاسِرس یکی از مشهورترین فعالان محیط زیست و حقوق بومیان که سوم مارس 2016 در هندوراس به دست طبیعت ستیزان به قتل رسید، پیشنهاد می شود سازمان ملل متحد روز سوم مارس را با هدف دفاع از حقوق بومیان و جوامع محلی در برابر تخریب‌های مختلف محیط زیست نامگذاری کرده و در تقویم رسمی خود درج کند.

کانال جمایت از مینو خالقی نماینده رد صلاحیت شده اصفهان نامه جمعی از فعالین محیط زیست به رییس جمهور را منتشر کرد که قسمت هایی از آن را می خوانید:
خانم مینو خالقی به سبب آنکه برآمده از دل سمن های زیست محیطی است، دغدغه حفظ محیط زیست، میراث فرهنگی و طبیعی را دارد و این مهم را در طول سالهای گذشته در عمل ثابت کرده است. همچنین اشراف حقوقی ایشان به قوانین موجود و راهکارهای حقوقی می تواند ایشان را در راه حمایت از منافع عمومی از طریق تلاش در جهت حفظ محیط زیست و میراث فرهنگی یاری رساند.

پیگیری های خودجوش ایشان در همین روزهای پس از انتخابات برای برگزاری جلسات مختلف با کارشناسان، کوشندگان محیط زیست برای شناسایی، گفتگو، ارایه راهکار برای حل مشکلات محیط زیست اصفهان، شرکت منظم در جلسات مربوط به آزادی محیط بانان در گذشته تاکنون این امید را به وجود آورده که زیست بوم رنج کشیده این سرزمین صاحب نماینده ای دلسوز و کاربلد شده است.

جناب آقای رییس جمهور، پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی در اصفهان در کنار دیگر کوشندگان عرصه های اجتماعی، حامیان محیط زیست و حافظان میراث فرهنگی ضمن حمایت همه جانبه از سرکار خانم مینو خالقی از شایعات منتشر شده در خصوص حذف ایشان شدیداً ابراز نگرانی می کند و از جنابعالی به عنوان یک حقوقدان که دولت خود را دولت محیط زیست می داند درخواست دارد از تمام ظرفیت های موجود برای حراست از رای مردم استفاده کند.

اعتراف می کنیم چیزی از بازی های سیاسی و حزبی نمی دانیم اما نیک به این نکته واقف هستیم که حذف مینو خالقی علاوه بر ایجاد بی اعتمادی اجتماعی در شهر اصفهان، باعث ایجاد خسران برای میراث طبیعی و فرهنگی ایران عزیزمان خواهد شد. مبادا اینجا نیز میراث فرهنگی و طبیعی قربانی جدال های س