🌎بحران محیط زیست و راه حل‌های مشرکانه!

🌎بحران محیط زیست و راه حل های مشرکانه!

🔸در نیم قرن اخیر یکی از راه حل های همیشگی عده ای از فیلسوفان، تاریخ نگاران یا حتی متالهین برای حل بحران محیط زیست، بازگشت به ادیان باستانی و تقویت باورهای چندخدایی و جادوگرانه ای است که در ادیان ابراهیمی مشرکانه خوانده می شوند.
@sahatzist
🔸به طور خلاصه این عده معتقدند در ادیان پیشاابراهیمی جهان به جای یک خالق صاحب صدها و هزارها خالق بوده است به گونه ای که هر چیز جرئی در این جهان مثل صخره ها و گونه ای خاص از یک جانور ، یک رود یا دشت به خصوص، صاحبی ماورائی داشته که شبانه روز از آن مراقبت می کرده است. اما در ادیان ابراهیمی تنها یک خالق بر جهان حکمفرما بوده است و مومنان شاید تصور می کرده اند " یک نفرخالق" احتمالا نمی توانسته بر این حجم از مایملک حکمرانی کند و آن قدر که اجدادشان از خدای رود برای آلوده کردن آن می ترسیدند از خدای واحد برای اینکار حساب نمی برده اند!
@sahatzist
🔸جدا ازاز اینکه این توصیه و پیش فرض های نهفته در آن به شدت مناقشه برانگیزند و مخالفانی جدی نیز داشته اند، تحت تاثیر این موج بسیاری از متالهین هر دینی اقدام به تفاسیر جدیدی از دین خود کرده اند که در آن جنبه های چندخدایی گرایی به شدت پررنگ بوده است. دکتر مصطفی محقق داماد در کتاب" الهایت محیط زیست "هشدار می دهد تفاوتی اساسی بین تفاسیر عرفانی و عاشقانه نسبت به طبیعت در اسلام و چندخدائی وجود دارد. کلمه هایی که در [] قرادارند توسط ساحت زیست اضافه شده اند.
ساحت زیست

🔻در دیدگاه اسلامی ، حوزه و قلمروی موجودات نه تنها شامل جهانی می شود که می توان آن را به طور مستقیم از طریق حواس یا غیر مستقیم از طریق ابزار و وسائل درک کرد، بلکه شامل موجودات ماوراء الطبیعی مانند فرشتگان نیز می شود که در جهان بالاتری جای دارند که توسط ساکنان جهان پایین تر قابل درک نیست...فرشتگان و سایر موجودات نامرئی اجزای غیرقابل مجزایی از جهان بینی اسلامی هستند و در نتیجه، نباید محیط زیست [اسلامی]را به عنوان یک نظام بسته در نظر گرفت...
@sahatzist
🔻در قرآن ، زندگی زنبور عسل و استفاده آن از شهد گل های کوهی به طور مستقیم به هدایت الهی و وحی نسبت داده شده است...
همچنین رشد گیاهان بر زمین به عنوان یکی از نشانه ها و آیات خداوند معذفی شده است...

🔻به عنوان یک نتیجه از این دیدگاه قرآنی و سنت پیامبر، مسلمانان متقی همواره به طبیعت عشق می و.رزند و به آن به عنوان چیزی می نگرند که به طور مستقیم توسط واقعیات جهان بالاتر تحت تاثیر قرار دارد. سعدی شاعر فارسی می گوید
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست
عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست...
همچنین باباطاهر می گوید:
به دریا بنگرم دریا تو بینم
به صحرا بنگرم صحرا تو بینم
به هر جا بنگرم کوه و درودشتپنشان از قامت رعنا تو بینم
@sahatzist
🔻البته این نگرش عاشقانه نسبه به طبیعت که همواره با آگاهی از حضور خداوند همراه است را نباید با طبیعت گرایی موجود در فلسفه و ادبیات مغرب زمین که توسط آباء کلیسا محکوم بود، اشتباه گرفت.
[بله]ممکن است گفته شود که نظرگاه شاعرانه فرانسیس آسیسی قدیس به دیدگاه اسلام نسبت به طبیعت، بسیار نزدیک است [و این می تواند از جهاتی درست باشد]. [اما] در تفکر اسلامی عشق به طبیعت و تاکید بر نقش طبیعت به عنوان «ابزاری» که از طریق آن فرد می تواند نظم الهی متجلی در مخلوقات خداوند را دریابد، به معنی رد سلطنت و برتری الهی نیست ...ا

🔻ین بدان معنی است که انسان می باید خداوند را در همه جا ببیند و از این موضوع آگاه باشد که محیط زیست الهی همه جا را فراگرفته است، نه اینکه این عشق طبیعت با باورهای همه خدائی گرایی اشتباه گرفته شود . از نظر فیلسوفان اسلامی، جهان فقط یک نشانه و یک صورت از خداوند است که با خداوند ارتباط دارد و به وی وابسته است.رابطه انسان با خداوند رابطه یک وجود لازم و یک وجود محتمل است.
@sahatzist
ساحت زیست

http://uupload.ir/files/8971_13910301141107998_photol.jpg