آیا شکاف طبقاتی و بی عدالتی اجتماعی می‌تواند آثار مخرب زیست محیطی داشته باشد؟!

آیا شکاف طبقاتی و بی عدالتی اجتماعی می تواند آثار مخرب زیست محیطی داشته باشد؟!

🔴آیا بین تعداد فقرایی که در کلانشهرها مشاهده می کنید و آلودگی های محیط زیستی که با آن درگیر هستید ، همبستگی آماری وجود دارد؟! شاید به نظر این امر خیلی بیربط به نظر برسد اما دنی دورلینگ در روزنامه گاردین تلاش کرده است تا به این سوال پاسخ دهد.

برگردان به فارسی:#ایمان_معمار
@sahatzist
✅تا کنون نقش مثبت عدالت و برابری بر مسائلی مثل سلامتی و احساس خوشبختی به خوبی بررسی و اثبات شده است اما گویا بهتر است این نقش مثبت در مباحث محیط زیستی نیز لحاظ گردد. شواهد و مدارکی که هر روز بیشتر و بیشتر می شود اثبات می کند که کشورهای دارای شکاف بالای طبقاتی نقش پررنگ تری در تغییر اقلیم و آلودگی محیط زیست دارند!
@sahatzist
✅برای مثال پژوهش ها نشان داده است که به موازات اینکه میزان شکاف طبقاتی در ایالات متحده آمریکا افزایش می یابد، تاثیر مخرب این کشور بر تغییر اقلیم نیز پررنگ تر می شود. موسسه آکسفام * در تازه ترین گزارش خود نشان داده است که اعضای خانواده ده درصد اول ثروتمندان آمریکا به طور متوسط سالانه هر نفر پنجاه تن دی اکسید کربن تولید می کنند! بعد از این قشر ده درصدی نوبت به ده درصد ثروتمندان کانادا،انگلیس، روسیه و آفریقای جنوبی برای ثبت این رکورد می رسد.
@sahatzist
✅از طرفی در کشورهای دارای اختلاف طبقاتی کمتر مثل کره جنوبی، ایتالیا، ژاپن و فرانسه نه تنها ثروت مندان آلودگی کمتری تولید می کنند بلکه متوسط تولید آلودگی در کل جامعه نیز کمتر است. زیرا تولید آلودگی توسط نیمه پایین جامعه در کشورهای دارای اختلاف طبقاتی کم ، کمتر از میزان تولید آلودگی همین طبقه در کشورهای دارای اختلاف طبقاتی زیاد است !چرا ؟
@sahatzist
✅به صورت خلاصه می توان علت این امر را د راین موضوع ساده دانست که در کشورهایی با عدالت اقتصادی بیشتر ، مردم کمتر مصرف می کنند و در نتیجه کمتر زباله تولید می کنند و میزان تولید دی اکسید کربن آنان کمتر است! در حقیقت وقتی شاخصه عدالت اجتماعی بالاتر باشد گویا همه چیز در خدمت بهبود محیط زیست خواهد بود.
@sahatzist
✅وقتی شما چیزی را می خرید هرگز در ان لحظه به دور ریختن آن فکر نمی کنید، اما واقعیت این است که تمام چیزهایی که خریده می شوند یا به صورت مستقیم یا بعد از تغییراتی به دور انداخته خواهند شد. البته بعضی چیزها قابل بازیافتند اما بازیافت را نمی توان راه حل کارآمدی دانست زیرا خود فرآیند بازیافت منجر به تولید آلودگی هایی می شود که غیرقابل جبران است.

✅یکی از بهترین روش های کمک به محیط زیست رعایت این اصل ساده است که "چیزهایی را که نیاز ندارید ، نخرید"! البته پایبندی به رعایت این اصل ساده در دنیایی که تبلیغات مختلف شما را به خریدن چیزهایی ترغیب می کنند که گویا بدون آن ها زنده نخواهید ماند، بسیار سخت است.

✅در کشورهایی با شکاف طبقاتی بیشتر عموما کالاهایی عرضه می شوند که دوام کمتری دارند. سود سرمایه داری در این است که شما کالاهایی بیشتر با دوام کمتر بخرید . این امر به خصوص در صنعت لباس و پوشاک به خوبی قابل مشاهده است.
برای مثال در یک پیمایش که 2000 زن آمریکایی در آن شرکت داشتند اکثر آنها صرفا به این دلیل لباس خریده بودند که طبق مد به نظر می رسیده است و حداکثر استفاده آنان از این لباس ها بین 3 تا7 بار بوده است.

✅در نمودار زیر خط عمودی بررسی شاخصه های محیط زیستی و خط افقی ارزابی اختلاف طبقاتی است. همان طور که مشاهده می کند اگر قرار باشد خطی فرضی که کمترین انحراف معیار را از همه نتایج داشته باشد کشیده شود این خط از قسمت چپ و پایین نمودار یعنی جایی که اختلاف طبقاتی و تولید آلودگی از همه کمتر است شروع می شود و به صورت مورب به نقطه ای میل می کند که در آن شکاف طبقاتی و تولید آلودگی های محیط زیسی تجمع بیشتری دارند.تنها دو کشور از این الگو پیروی نمی کنند . کشوردانمارک و کشور سوییس. در توضیح این مسئله می توان گفت دلیل این امر شدت عمل و دقت نظر این دو کشور برای جمع آوری داده های مربوط به تولید آلودگی های محیط زیستی است که از کشورهای دیگر بسیار بیشتر است و باعث می شود تا به نظر برسد آنها آلودگی بیشتری تولید می کنند، در حالی که د رحقیقت آنها اطلاعات بیشتری از آلودگی ای که تولید می کنند در اختیار دارند