🔴طاغوت عامل تنش آب است!

🔴طاغوت عامل تنش آب است!
@sahatzist
🔸خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در مطلبی جالب سعی در منتسب کردن همه ریشه های بحران آب به دوران پهلوی و تبرئه نسبی مسئولین بعد از انقلاب(البته با حفظ جناح بندیهای سیاسی مرسوم) کرده است. قصد ندارم این حواله تاریخی را زیرسوال ببرم اما اگر بنا به تبارشناسی تنش آبی باشد باید تاریخ را کمی عقب تر ببریم و ریشه های مشکلات را تا دوران رضاخانی و حتی عقب تر از آن عصرمشروطه پی گیری کنیم.

🔸شروع شهرنشینی گسترده، ورود عقلانیت ابزاری عقیم شده و بومی سازی شده، مضمحل شدن نهادهای انسجام دهنده قبلی که مبتنی بر اعتماد و مشارکت همه ذی نفعان آبی بود، یکی دانستن مفهوم توسعه با رشد و دهها عامل دیگر فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی دیگر چیزهایی نیستند که بتوان برای آن نقطه شروعی دانست.
با این حال باید منتظر ماند تا با بحرانی تر شدن وضعیت آب و برباد رفتن امیدها به حل آن به زودی مطالبی از این دست از سوی نهادهای حکومتی بیشتر مطرح شود و آنها سعی کنند با هرچه بیشتر ربط دادن این بحران به رژیم گذشته تمام تقصیرات را از سر خود باز کنند.
@sahatzist
قسمتهایی از مصاحبه محمد مهدی امینی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا را در زیر می خوانید:

🔴 کشور ما از سالهای پیش از انقلاب وارد فاز تنش آبی شده بود، تنش آبی در ایران مسئله‌ای نیست که مربوط به سالهای بعد از انقلاب باشد بلکه رویکرد رژیم طاغوت هم نسبت مسئله آب، مثبت نبوده است.

🔴 ریشه پدید آمدن تنش آبی به اصلاحات اراضی در زمین‌های کشاورزی رژیم طاغوت بازمی‌گردد یعنی این مشکلات از سالهای 42 به بعد به‌وقوع پیوسته است.

🔴 زمینهای کشاورزی بزرگ در همان ایام قطعه قطعه شد و به خود کشاورزان تحویل دادند که نخستین قدم در تنش آبی شکل گرفت؛ زمین‌های کشاورزی چند هزار هکتاری چند پاره شد و نظام آبیاری و مدیریت زمین‌ها نیز دچار تغییرات شد و فعالیت‌ها به‌صورت خرد انجام می‌گرفت.

ر🔴 در آن زمان الگوی کشت و نظام آبیاری تغییر یافت و رویکرد خرده مالکی از آن ایام آغاز شد؛ ریشه تنش آبی از همان خرده مالکی به‌وقوع پیوست و مدیریت درستی در زمینه مسائل آبی وجود نداشت.

🔴 اینکه بگوییم تنش آبی در کشور ماحصل سیاستهای سالهای بعد از انقلاب است به هیچ عنوان درست نیست و آغاز این مسئله در سالهای 42 به بعد رقم خورده است. طی نیم قرن اخیر انواع سیاست‌های توسعه‌ای که در کشور اجرا شده بدون در نظر گرفتن مقوله آبی بوده که قطعاً آسیب‌هایی را به‌دنبال داشته است.

🔴امینی درباره اینکه آیا عیسی کلانتری به عنوان رئیس کنونی سازمان محیط زیست که به دفاع از مسئله آب می‌پردازد در یک برهه از زمان یکی از دست‌اندرکاران بخش کشاورزی و ایجاد مسائل مختلف در حوزه آبی بوده است، گفت: بهتر است به ابعاد مختلف این مسئله تنش آبی پرداخته شود و ما قصد نداریم مباحث را شخصی کنیم.

🔴وی در پاسخ به این پرسش که آیا کلانتری یکی از مسببان تنش امروزی در حوزه آب کشور است یا خیر گفت: بله این موضوع هم مورد توجه است اما باید بدانیم بضاعت مدیریت کشور ما در آن برهه از زمان که این افراد مسئول بوده‌اند چه میزان بوده است؛ یعنی چه تعداد افراد دانشمند داشتیم و از طرفی چه میزان سیستم مدیریت ما اجازه می‌داده که از آنها در حوزه تصمیم‌گیری بهره بگیریم.

🔴البته این موضوع را باید مدنظر قرار داد که در آن دوران وضعیت بضاعت مدیریتی ما در چه حد بوده است؛ افراد متخصص را کنار گذاشته بودند و به نوعی سعی و خطا صورت گرفت، یعنی افراد کم تجربه جای بعضی افراد با تجربه را گرفتند که این رویکرد تصمیمات خلق الساعه‌ای را هم به‌دنبال داشت.

امینی تصریح کرد: قاعدتاً وقتی سیستم مدیریتی ذکر شده مورد توجه نبوده است، افراد نیز با سعی و خطا کارها را انجام می‌دادند؛ یعنی در حقیقت نمی‌توانیم فقط یک نفر را مسئول بدانیم که شما باعث بروز این مشکلات بوده‌اید.
@sahatzist
ساحت زیست

https://goo.gl/F6jUFK