♻️ زنان در محافظت از محیط زیست نقش‌های مهمی ایفا می‌کنند

♻️ زنان در محافظت از محیط زیست نقش های مهمی ایفا می کنند
@sahatzist
🔻 اگرچه زنان امروزه به‌عنوان رهبران کار و پیشه و مدیران دولتی به‌طور مستقیم بواسطه‌ی سیاست‌گذاری بر محیط زیست تاثیر می گذارند، ولی آن‌ها به‌خصوص در کشورهای در حال توسعه، مدیرانی هستند که از نزدیک با منابع طبیعی سر و کار دارند.
@sahatzist
🔻 در بیشتر کشورهای جهان، کار گردآوری و نگهداری آب، سوخت و علوفه به عهده زنان است. آن‌ها همچنین ممکن است به ماهیگیری و یا کشاورزی بپردازند. فعالیت‌های آنان بر جنگل‌ها، تالاب‌ها و زمین‌های کشاورزی اثر می‌گذارد. رابطه‌ی نزدیک زنان با منابع طبیعی می‌تواند محیط زیست را حفظ کرده و به گسترش پایدار و موفقیت‌آمیز سازگاری با تغییرات آب و هوا یاری برساند. مشارکت زنان در تصمیم گیری های مرتبط با محیط زیست برای پایداری آینده این برنامه‌ها نقش کلیدی دارد.
@sahatzist
🔻 امروزه در عرصه‌ی همگانی، توانایی‌های بالقوه‌ی زنان از راه آموزش، تعلیم مهارت‌های حرفه‌ای و کنترل بیشتر بر منابع تحقق یافته است. موافقتنامه‌ها و مطالعات بین‌المللی راهکارهایی را فراهم کرده است، ولی برای دستیابی به موفقیت، به کارگیری درست آن‌ها با رعایت جنبه‌های فرهنگی از اهمیت بسیاری برخوردار است. مشارکت دادن زنان به طور برابر، به کارگیری دانسته‌های عملی آنان و تقویت توانایی‌های آنان در مدیریت منابع به سود همه خواهد بود.
@sahatzist
🔻 در بسیاری از مناطق، زنان نقش کارشناسان محیط زیست، آموزش دهندگان، نوآوران و رهبران جنبش‌های محیط زیست را به عهده دارند. جنبش کمربند سبز در کنیا توسط زنده یاد "وانگاری ماتای" بنیاد نهاده شد ، وی در سال ٢٠٠۴ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. آلبینا روییز، کارآفرین اجتماعی در پرو و سازمان او به نام شهر سالم، به جوامع محلی برای مدیریت بازیافت زباله‌ها کمک می کند. "حبیبه سرابی"، نخستین فرماندار زن در استان بامیان افغانستان، نخستین پارک ملّی این کشور به نام "بند امیر" را بنیاد کرد. "فرانسیس بینکی" آمریکایی به عنوان رئیس شورای دفاع از منابع طبیعی در سیاستگذاری‌های جهانی نقش داشت.
@sahatzist
🔻 به همّت سازمان‌هایی مانند دانشکده‌ی بیرفوت، تأسیسات خورشیدی که توسط زنان مهندس انرژی خورشیدی نگهداری می‌شوند، اکنون حتّی در روستاهای دوردست انرژی را در دسترس مردم قرار می‌دهند. یکی از شعارهای دانشکده بیرفوت، “جهان روستایی را با تغییر تک‌تک زن‌ها می توان دگرگون کرد،” نشان دهنده‌ی نقش حیاتی زنان در پایداری جوامع انسانی و منابع طبیعی است.
🔹منبع: SHAREAMERICA
yon.ir/8qZPQ