سیستان، صدو بیست روز در صدوم

سیستان، صدو بیست روز در صدوم
@sahatzist
پازولینی کارگردان نام آشنای ایتالیایی قبل از این که به قتل برسد، تدوین آخرین فیلم خود یعنی سالو، یا صدو بیست روز در صدوم را به اتمام برده بود. این فیلم که بر اساس رمانی از مارکی دوساد ساخته شده ماجرای صد و بیست روز جهنمی بر سر دختران و پسران جوانی را به تصویر می کشد که توسط فاشیست ها مورد آزار جنسی و شکنجه تا سرحد مرگ قرار می گیرند. این فیلم قرار بود نشان دهنده این باشد که چه گونه سادیسم از رهگذر فاشیسم به سرمایه داری جدید منتهی می گردد.
بلاتشبیه، اتفاقی که در سیستان در حال افتادن است را می شود صد و بیست روز جهنمی در سیستان دانست. در دسترس ترین لذت یک انسان به عنوان حقوقی که حتی برای زندانیان محکوم به مرگ بدیهی شمرده می شود "هواخوری" است. یعنی چیزی که از مردم سیستان دریغ شده است.
@sahatzist
زمانی نه چندان دور بادهای صد و بیست روزه، نعمت سیستان بودند. در اوج گرمای تابستان این بادها بعد از گذر از روی دریاچه هامون همچون یک دستگاه تهویه باعث کاهش دما و بالارفتن رطوبت می شدند. اما حالا با خشک شدن دریاچه چهارهزار کیلومتری هامون، جز فلاکت و بدبختی برای مردم سودی ندارند .امروز نه تنها خود مردم سیستان زیر خروارها خاک و ماسه و ریزگرد زنده به گور می شوند بلکه حتی خبر این مرگ دسته جمعی نیز برای مردم کلان شهرهای ایران از کودتای نافرجام ترکیه و گروگان گیری ارمنسان کمتر ارزش خبری یافته است. همدلی ظاهری با وضعیت دشوار تنفس درسیستان از آن جنس همدلی ها که برای سربازان وطن اتفاق افتاد حداقل انتظاری بوده که برآورده نشده است. مسلما بی ارزش شدن خبری زجرهای مردم یک استان کشور را نمی توان صرفا معلول یک علت دانست. و این نوشته کوتاه هم درصدد شناسایی آن ها نیست. اما سوال هایی هستند که باید هر کس در هر مقامی به آن پاسخ دهد.
مشکلات استان های مرزی چه قدر برای استان های مرکزی اعم از مقامات و مردم آنها، مهم هستند؟
وقتی از ایران صحبت می کنیم منظورمان کدام ایران است؟ ایرانی که تهرانی ها آن را درک می کنند و یا ایرانی که روستای مدفون شده در شن سیستان تصور می کنند؟
@sahatzist
چرا وقتی برای حق صحبت تلفنی یک زندانی سیاسی با فرزندش موج های تویتری به راه می افتد برای حق تنفس عده زیادی هموطن چنبن نمی شود؟ البته بدیهی است که وجود یک ترند و هشتگ توییتری هیچ گاه نمی تواند به تنهایی دردی از مشکلات مردم سیستان دوا کند اما اگر هر معضلی را قسمتی ریشه دوانده در رفتارو تفکر مردم عادی و قسمت باقی مانده را رخنه کرده در ساختارهای معیوب بدانیم ، این پرسش در پی قسمت اول دویده است!
@sahatzist
#ایمان_معمار
#سیستان

ساحت زیست

http://s1.upzone.ir/35575/13237832262551314414378115108203142389868.gif