منشور حقوق شهروندی در حوزه محیط زیست ابلاغی توسط ریاست محترم جمهور آقای روحانی: …محیط زیست و توسعه پایدار

منشور حقوق شهروندی در حوزه محیط زیست ابلاغی توسط ریاست محترم جمهور آقای روحانی :


محیط زیست و توسعه پایدار
@sahatzist
3-120 -دولت مکلف است حفاظت، حمایت، بهسازي و زیباسازي محیط زیست و ایجاد فرهنگ مناسب آن را در کلیه برنامه ها، تصمیمات و اقدامهاي توسعهاي، اقتصادي، اجتماعی، فرهنگی و نظامی کشور مدنظر قرار داده و با هرگونه آلودگی و تخریب غیرقابل جبران محیط زیست از سوي کلیه اشخاص و سازمانهاي عمومی و خصوصی مقابله نماید و از فعالیت بخش خصوصی و سازمانهاي غیردولتی در این راستا حمایت به عمل آورد.

3-121 -هر شهروند نسل حاضر و آینده حق بهره مندي از محیط زیست سالم، پاك و عاري از آلودگی، از جمله حق دسترسی به هوا و آب سالم را دارد
@sahatzist
3-122 -سیاست گذاري عمومی از جمله درخصوص ظرفیت سازي در حوزه محیط زیست و آموزش به شهروندان و مسئولان باید به گونه اي مورد ملاحظه قرار گیرد که توسعه پایدار ارتقاء یافته و میان سیاستهاي اقتصادي، پیشرفت اجتماعی و حفاظت و بهسازي محیط زیست هماهنگی وجود داشته باشد.

3-123 -حق فعالیتهاي مدنی در حوزه محیط زیست مورد شناسایی قرار می گیرد و هر شخص حقیقی یا حقوقی از جمله سازمانهاي مردم نهادي که حقوق زیست محیطی آنها نادیده گرفته یا نقض گردیده، محق به مراجعه و دسترسی به دادگاه صالح وفق مقررات خواهند بود.

3-124 -برخورداري از هواي پاك و سالم حق هر شهروندي ایرانی است. دولت موظف است در مناطقی از کشور که با مشکل آلودگی هوا مواجهند، از کیفیت هوا و میزان اثرات آلودگی آن اطلاع پیدا نموده و ضمن انجام اقدامات اجرایی موثر در جهت کاهش آلودگی ها و اثرات آن، برنامه ریزي نماید. دستگاههاي اجرایی نیز در کنار عموم مردم، موظف به اتخاذ تدابیري جهت کنترل آلاینده هاي هوا بویژه در شهرهاي بزرگ خواهند بود.

3-125 -شهروندان حق دارند از مناظر جنگلها، دریاها، رودخانه ها، تالابها، اماکن تاریخی و مذهبی برخوردار باشند.
@sahatzist
3-126 -هرگونه ساخت و ساز و ایجاد مانع در حق برخورداري از منظر در حریم دریاها، اماکن تاریخی و مذهبی،رودخانه ها و انفال مجاز نمیباشد. دولت موظف است با استفاده از ظرفیت هاي قانونی از احداث بناهایی که منجر به مشرفیت بر بناهاي تاریخی و طبیعی و مخدوش شدن خط آسمانی و منظر تاریخی و فرهنگی آن میشوند، جلوگیري نماید.

3-127 -تمامی سیاستگذاريهاي مرتبط با توسعه، میبایست با در نظر گرفتن امکان مشارکت گسترده شهروندان در فرآیند توسعه و امکان بهرهمندي همگان از آثار توسعه باشد.

3-128 -هر شهروند حق توسعه همه جانبه مادي و معنوي را دارا میباشد. این حق از عالی ترین مصادیق حقوق شهروندي بوده و تحقق آن موکول به بهره مندي عادلانه افراد از کلیه امکانات و منابع مادي و معنوي است که جامعه در اختیار دارد و شامل تغذیه مناسب، آموزش، بهداشت، مسکن، هنر، ارتباطات، آزادي، امنیت و لوازم و مقدماتی است که تداوم حیات انسانی را موجب میگردد.
@sahatzist
3-129 -این حق شهروندان است که دولت با احترام به ملاحظات بومی، قومی، مذهبی و فرهنگی، بهره مندي یکسان تمامی افراد اعم از زن و مرد را از مواهب توسعه، در یک نظام حقوقی عادلانه تضمین نماید.

3-130 -دولت موظف است در راستاي تحقق توسعه پایدار، سیاستهاي تقنینی، اجرایی و قضایی لازم را براي توسعه همه جانبه مادي و معنوي کشور در کنار توجه به سایر حقوق شهروندان از جمله حق برابري، حق بر محیط زیست سالم و کرامت انسانی تدارك ببیند.

@sahatzist
ساحت زیست

http://s1.upzone.ir/109691/13-12-17-1430777.bmp.jpg