نقد الگوی شهرسازی آقای قالیباف؛ «بوریاباف» در کارگاه حریر ریاست جمهوری.. 🖋

نقد الگوی شهرسازی آقای قالیباف ؛ "بوریاباف "در کارگاه حریر ریاست جمهوری

روزنامه بهار مورخ نوزدهم اردیبهشت نود و شش

🖋#ایمان_معمار
@sahatzist
◀️یکی از انتقاداتی که به الگوی شهرسازی مبتنی بر تفکرلیبرالیستی بعد از جنگ جهانی دوم مطرح میشد بالابردن کیفیت زندگی برای مردم بود. تعجب نکنید. انتقادات به این قسمت ماجرا برمیگشت که همه عناصر رفاهی در خدمت "مردان سفید پوست طبقه متوسط شهری" بود. در این الگوی شهرسازی جایی برای زنان، رنگین پوستان، معلولان ، طبقات محروم و دیگر اقشار جامعه وجود نداشت و به صورت خلاصه قبای خدمات عمومی شهری دقیقا به اندازه ای دوخته شده بود که تنها مردان طبقه متوسط سفیدپوست امکان پوشیدن آن را داشتند. از طرفی مطالعات مختلف اجتماعی نشان می دهد که شهرها، خود پس از شکل‌گيرى به مثابه عنصرى خارجى بر ساکنين تحميل مى‌شوند و براساس ایدئولوژی و علائق نهفته در سازندگان خود به هویت و باورها و سبک زندگی ساکنين شکل مى‌بخشند و بسیاری از روابط موجود را بازتولید می کنند. به این معنا که در الگوی لیبرالی، شهرها به مردان طبقه متوسط شهری بها می دهند و در عین حال این مردان عناصر شهری درخدمت خود را گسترش می دهند.
@sahatzist
◀️خدمات آقای قالیباف نیز به سبک و سیاق اروپا و آمریکای بعد از جنگ در خدمت " طبقه متوسط ماشین دار با اولویت مردان سالم" بوده است. چرا؟
آقای قالیباف به عنوان شهردار تهران در طول مدت فعالیت خود مهمترین اولویت شهر تهران را توسعه بزرگراه ها قرار داده است به گونه ای که برای مثال در سال های 91 و 92 شصت و هفت درصد اعتبارات حوزه حمل‌ونقل با هزینه در پروژه های مثل بزرگراه صدر در جهت «تحریک به استفاده بیشتر از خودروی شخصی»صرف شده است( به نقل از دنیای اقتصاد 1395/10/19)

معنی این سیاست شهرسازی این است که مردم تهران روز به روز برای خرید و استفاده از اتوموبیل شخصی بیشتر مورد فشار روانی قرار گرفته اند چرا که می دانند در صورت استفاده از اتوبان های به هم پیوسته ای که در کل تهران گسترده شده بسیار سریعتر و امن تر از وسائل حمل و نقل شهری به مقصد می رسند. به عبارتی سیاست گذاری آقای قالیباف در الگوی شهرسازی یکی از علل اصلی استفاده بیشتر مردم از اتوموبیل شخصی و به دنبال آن معضلاتی مثل آلودگی هوا و یا ترافیک لاینحل خیابان هاست و در نهایت فضای شهری خلق شده توسط آقای قالیباف ساکنانش را به پیروی از نوع خاصی از سبک زندگی مبتنی بر اتوموبیل شخصی هدایت می کند در حالی که این سبک زندگی بدیهتا به هیچ وجه نتوانسته از معضل ترافیک کم کند، زیرا مطالعات شهری نشان داده سرعت تشویق مردم به استفاده از اتوبان همیشه بر سرعت ساخت اتوبان پیشی می گیرد و همه اتوبان ها بعد از مدتی کوتاه خود عامل اصلی ترافیک شهری می شوند.
@sahatzist
این در حالی است که "ساخت بزرگراه دو طبقه با رژیم جاده‌ای جهان تضاد دارد. امروز در دنیا برای توسعه حمل و نقل عمومی و جلوگیری از حمل و نقل خصوصی، یک رژیم جاده‌ای وجود دارد،بر اساس این رژیم، جاده‌ها را باید طوری تنگ و کوچک کنیم که مردم تمایلی به استفاده از خودروی شخصی نداشته باشند و به سمت سیستم حمل و نقل عمومی بروند بنابراین وقتی یک بزرگراه را دو طبقه می‌کنیم، بر خلاف این رژیم جاده‌ای و استراتژی جهانی عمل کرده‌ایم و جاده را گشاد و باز کرده‌ایم تا مردم بیشتر از خودروهای شخصی استفاده کنند"(به نقل از معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست سعید متصدی در مصاحبه با ایرنا مورخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶)
@sahatzist
ادامه در مطلب بعدی👇👇👇

http://uupload.ir/files/ms6c_mantaghe7tehran.jpg