این مطلب تلخیصی از صحبت‌های حسین ایمانی جاجرمی استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران منتشر شده در خبرگزاری فرارو می‌باشد

این مطلب تلخیصی از صحبت های حسین ایمانی جاجرمی استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران منتشر شده در خبرگزاری فرارو می باشد . سخنرانی ایشان در نشست "نقش باورها، ارزش‌ها و سرمایه اجتماعی در حکمرانی آب" ایراد شده بود.

@sahatzist
◀️ ما برخلاف شعارهایمان به شدت مادی هستیم، یعنی ایرانی‌ها به سادگی همه معیارها را به پول می‌سنجند و واقعیت این است که ما وارد فرآیندی شدیم که همه چیز را کالا در نظر می‌گیریم و قابل قیمت‌گذاری و این موضوع به شدت خطرناک است.در حوزه آب هم درواقع همین سیاست‌ها دنبال می‌شود و همین معامله را با منابع آب انجام داده‌ایم. یعنی تنها برایمان مهم است که چه اندازه می‌توانیم استفاده اقتصادی از منابع آبی ببریم. به‌عنوان مثال درست در کنار یک تالاب در اراک کارخانه‌ای وجود دارد که آن را نابود می‌کند، یعنی تالاب را به پول ناشی از کارخانه می‌فروشند برای کسی هم مهم نیست چون به کرات از مثال‌ها دیده شده است.
@sahatzist
◀️فکر می‌کنم نسبت به مسائل اجتماعی گرفتار بی‌حسی شده‌ایم. اگر امروز هم نگران بحران آب هستیم احتمالا به خاطر ضررهای مادی است که به ما خواهد رسید و مسأله انسانی و زیست‌محیطی در این مورد مطرح نیست.
@sahatzist
◀️ سطح دوم در این مبحث سیاستگذاری‌ها است. این جریان کمتر مورد نقد اصحاب رسانه، فعالان مدنی و دانشگاهیان قرار گرفته است درواقع ما وقتی راجع به سیاست حرف می‌زنیم عموما بعد از تدوین است، یعنی در مورد مراحل تدوین سخنی گفته نمی‌شود این درحالی است که وقتی سیاستی تدوین و اعلام شد هزینه برخورد با آن به شدت بالا می‌رود. البته نقش سازمان‌های دولتی در این خصوص مهم است، یعنی این‌که آنها تا چه اندازه قبل از تدوین اجازه می‌دهند در مورد آن بررسی و نقد می‌شود. این مهم است که جریان سیاستگذاری در حوزه آب قبل از تدوین به بحث گذاشته شود.
@sahatzist
ساحت زیست

http://s1.upzone.ir/18238/photo_2016-05-16_18-05-14.jpg