چرا جامعه‌شناسی محیط زیست؟. منبع: خبرگزاری مستقل محیط زیست. قسمت دوم

چرا جامعه‌شناسی محیط زیست؟
منبع:خبرگزاری مستقل محیط زیست
قسمت دوم
@sahatzist
...حوزه‌ی سوم، که البته مهم‌ترین زمینه‌ی انجام مطالعات اجتماعی در حوزه‌ی محیط زیست هم هست، حوزه پیش‌بینی، مهار و انطباق با پیامدهای بحران‌های محیط زیستی و اقلیمی است. خشکسالی دارد با خشونت و سرسختی و تلخی در کشور ما دامن می‌گستراند و دیر نیست که دامن‌گیر خانه‌ها و دمساز سرسخت و بیرحم هرروزه‌ی جامعه شهری شود؛ بحران بدفرجامی که تبعات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گسترده‌اش به زودی و به سختی کام ما را تلخ خواهد کرد. "جامعه شناسی محیط زیست "بی‌شک تنها حوزه‌ای است که قادر است تبعات اجتماعی گسترده این بدفرجامی را توضیح دهد و قبل از گسترش، همه‌گیری و غیرقابل کنترل شدن پیامدها، نسبت به وقوع آن هشدار دهد و سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان را برانگیزد تا با برنامه‌ریزی مناسب و توسعه راهکارهای انطباق، این پیامدها را به حداقل برسانند.
@sahatzist
باید توجه داشت کلی‌گویی‌هایی که با چاشنی چند واژه‌ی جامعه شناختی در مباحث آب و محیط زیست مطرح می‌شوند، یا مطالعات کم‌مایه‌ی جامعه‌شناختی در حوزه‌ی محیط زیست و یا دستورالعمل‌های توجیهی که به ظاهر در قالب مطالعات جامعه شناختی مطرح می‌شود، اما در واقع گزارش‌هایی فرمایشی‌اند تا راهکارهای پذیراندن طرح‌های ویرانگر توسعه‌ی ناپایدار به جامعه محلی را به کارفرمایان بیاموزاند،‌ قطعا در ردیف "جامعه‌شناسی محیط زیست" متعهد قرار نمی‌گیرد.
باشد که نقش مطالعات اجتماعی در حوزه‌ی اقلیم و محیط زیست، و "جامعه‌شناسی محیط زیست" به یک واقعیت پذیرفته‌شده‌ی تخصصی تبدیل شود و به عنوان اولین گام، جامعه‌شناسی محیط زیست و جامعه‌شناسی آب به عنوان دو رویکرد جدی پژوهشی - علمی نه تنها به عنوان سرفصل‌های مستقل و واحد مستقل آموزشی، بلکه به عنوان یک رشته‌ی مستقل در دانشگاه‌های جامع تاسیس و تدریس شود.
#جامعه_شناسی_محیط_زیست

@sahatzist

http://s1.upzone.ir/49830/1390660577417.jpg