فرار به جلو با اعتراف‌های دردناک.. 🖋a. f

فرار به جلو با اعتراف هاي دردناك

🖋#آذرفخري [email protected]
@sahatzist
✅عیسی کلانتری مي گويد: باید بپذیریم یوزپلنگ ایرانی نیز مثل بسیاری از گونه‌های ایرانیِ از بین رفته، محکوم به نابودی است. او مي گويد: امروز یک تالاب و دریاچه زنده در کشور نداریم و از این متعجب هستیم که چرا حجم ریزگردهای کشور افزایش یافته است. او مي گويد : ما خودخواه ترین نسلی هستیم که در طول هفت هزار سال پیش در این سرزمین زیسته است، چون هر بلایی بر سر حوزه محیط زیست آمده طی چهار دهه گذشته بوده است. پیش از این مدت، بسیاری از شاخص‌های محیط زیستی کشور مثل آب در جایگاه مناسبی قرار داشت.
@sahatzist
✅اين سخنان تازه نيستند كه هيچ، تكرار مكررات اند، از آن جهت كه مدت هاست اين زنگ خطر به صدا در آمده ، مدت هاست متوليان مردم نهاد محيط زيست گلو و يقه ي خود را براي تفهيم و باوراندن فاجعه اي كه در راه است، به مسئولين، پاره كرده اند. اما البته اعترافِ خوبي است. گرچه نه به موقع و بسيار دير. چرا كه ما آن چيزهايي را كه نبايد از دست مي داديم، از دست داده ايم.
@sahatzist
✅مشكل اساسي مسئولان ما در مواجهه با امر اقتصادي ، اجتماعي و زيست محيطي ، برخورد صرفا سياسي با اين مسائل است. نمي شود در اين مملكت تكان خورد و انگ سياسي نخورد ! در حالي كه قبلا در مورد ضرورت طبقه بندي كردن مشكلات و معضلات و بررسي هر كدام در جايگاه خاص خود، صحبت كرده ايم ؛ اما در كمال شوربختي، امر سياسي ، خوراك شبانه روزي ما شده است. با هر معضل اجتماعي و زيست محيطي چنان برخورد مي كنيم كه گويي يك امر حيثيتي – سياسي است و همين ديدگاه موجب مي شود بسياري افراد آگاه و متخصص از ورود مستقيم و حتي غير مستقيم به اين مسائل خودداري كنند.
@sahatzist
✅همه ي ما از دست هاي پنهان و آشكار دخيل در اين معضلات آگاهيم . همه ي ما مي دانيم فاجعه هاي اجتماعي و زيست محيطي از كجا آب خورده اند كه اكنون چنين دچار كم آبي و خشكسالي شده ايم. اما آيا دانستن و اعتراف كردن كافي است؟ آيا كافي است كه پشت تريبوني بايستيم و اعتراف كنيم كه سلامت آب و هوا و خاك اين سرزمين را برباد داده ايم ؟ آيا كافي است كه اعتراف كنيم بسياري از گونه هاي جانوري و گياهي اين سرزمين ديگر وجود ندارند؟ اين كفايت در اعتراف ، چه راهبردهايي به ما مي دهد؟ با اين اعتراف ها قرار است چه تغييراتي در پست هاي مديريتي آفت زده به وجود آورد؟
@sahatzist
✅كلانتري مي گويد تمام اين مصائب در طول چهل گذشته اتفاق افتاده است. اين جمله در نهاد خود معنا و پيام بسيار مهمي دارد؛ ما در طول اين چهل سال، از چيزهاي بسيار مهم تري براي چيزهاي بسيار كم اهميت، هزينه كرده ايم. طبيعت، حيات وحش و آب و خاك اين سرزمين در طول اين چهل سال ، به نوعي وجه المصالحه ي مسندها و مسئوليت هايي شده است كه گاه چاره اي جز پذيرش و تحمل آن ها نداشته ايم. اما آيا اين اعتراف نشان نمي دهد كه ديگر تحمل كافي است و بايد فكري كرد و دست به كار شد و دست هايي را به ياري طلبيد كه هم دلسوزند و هم كاربلد و منافع ملي را بر منافع شخصي و حزبي ، ترجيح مي دهند؟!
@sahatzist
ساجت زیست

http://uupload.ir/files/ylkz_ساحت.png