آقای کلانتری! نمک بر زخم محیط زیست نپاشید!.. 🖋

آقای کلانتری !نمک بر زخم محیط زیست نپاشید!

🖋#ایمان_معمار
@sahatzist
http://uupload.ir/files/ylkz_%D8%B3%D8%A7%D8%AD%D8%AA.png

✅بعد ار شروع بهار عربی و با آغاز اولین راه پیمایی ها در لیبی، یکی از کسانی که اعلام کرد در تظاهرات شرکت می کند و وعده پیروزی انقلاب را داد خود معمر قذافی دیکتاتور حاکمی بود که اصولا اعتراض ها بر علیه خود او قرار بود صورت گیرد! این وضعیت مضحکی که انقلاب لیبی با آن شروع شد البته در نهایت به وضعیت تراژیک کنونی لیبی ختم شده است.

✅دکتر عیسی کلانتری در سخنانی تازه با تاکید مجدد بر ورشکستگی آبی، اوضاع نابسامان محیط زیست و انقراض محتوم یوزپلنگ آسیایی و تالاب های ایران همه این اتفاقات را محصول رفتار جامعه و مسئولین در چهار دهه اخیر دانسته اند. این البته اولین بار نیست که دکتر کلانتری سخنانی اینچنینی را ایراد می کند. ایشان از زمانی که مسئولیت احیای دریاچه ارومیه را به عهده گرفته تاکنون بارها در اظهاراتی مشابه دست به نقد ساختاری سیاست همه دولت های بعد از انقلاب زده و وضعیت کنونی را منتج از برنامه هایی مثل طرح های کارشناسی نشده خودکفایی یا اشتغال زایی دانسته است.
@sahatzist
✅اظهارات دکتر کلانتری درباره نقد گذشته بسیار شجاعانه بوده است و هیچ مسئول دیگری تا کنون جسارت ایراد چنین اظهاراتی را نداشته است اما گویا ایشان هنوز متوجه این امر نشده اند که ایشان مدت هاست سمت حقوقی جدیدی را کسب کرده و دیگر نمی تواند در جایگاه رهبری سازمان محیط زیست همچون رهبر سابق لیبی همزمان جایگاه اپوزیسیون زیست محیطی را نیز اشغال کند!

✅جدا از اینکه یکی از سکانداران سیاست های چهار دهه اخیر که آقای کلانتری به نقد آن می پردازد، خود ایشان هستند، تاکید بیش از حد ریاست سازمان محیط زیست بر اوضاع اسف بار زیست محیطی کنونی نه تنها کار کرد مثبتی ندارد بلکه به قول دکتر محمد فاضلی به "مصیبت خوانی محیط زیستی " تبدیل شده و حتی از آن هم عبور کرده و وضعیت مضحک لیبی وار به خود گرفته است. مسلما شرح وظایف رهبری یک نهاد متولی وضعیت محیط زیست به جز اطلاع رسانی درباره "وضعیت فعلی "،انجام پژوهش های پیوسته درباره یافتن راه های برون رفت از "مساله وضعیت فعلی"نیز هست.
تاکنون اکثر پژوهش های انجام شده درباره شیوه واکنش افراد به مسائل محیط زیستی حاکی از آن است که نشان دادن وضعیت آخرالزمانی محیط زیستی یا به قول نائومی کلاین "جهنم انگاری زمین "(https://t.me/sahatzist/3037)نه تنها باعث ترغیب افراد به در پیش گرفتن نگرش ها یا رفتارهای سبز نمی شود بلکه در نظر آنان وضعیت اغراق شده و بسیار دور از زمان کنونی به نظر می رسد و آنها را تبدیل به انکار کنندگان بحران های محیط زیستی یا ناامیدان از اصلاح آن می کند.(https://t.me/sahatzist/3294)
@sahatzist
✅جدا از مرثیه خوانی های گذشته آقای کلانتری ایشان دست به اقدام جدیدی زده و آن نسخه پیچی برای وضعیت آینده یوزپلنگ ایرانی و قطعی پنداشتن انقراض آنان است. این جزو بدعت های جدید و خطرناکی است که می بایست همه فعالین محیط زیستی به شدت با آن برخورد کنند چرا که اصولا یکی از الزامات تفکر سبز داشتن امید به آینده است. سازمان حفاظت از محیط زیست باید مرهم زخم های طبیعت و دوستداران آن باشد نه نمک آن! آقای کلانتری بر مبنای کدام مطالعه و پژوهش نسبت به چنین پیش بینی دست زده است؟آیا این پژوهش ها یا پژوهش مورد استناد ایشان در دسترس عموم هست یا تهیه کنندگان و نویسندگان آن موجودند و اقلی از اعتبار نزد متخصصان دارند؟ اساسا چنین پژوهشی انجام شده و یا صرفا اظهارنظری کلی در حد همان ها که در مهمانی های خانوادگی صورت می گیرد بیان شده است.
@sahatzist
✅در اوائل انقلاب و جنگ و با بحرانی شدن مواد غذایی عده ای از مسئولین از مردم خواسته بودند تا موادی مثل "کره " را که دچار کمبود شده است مصرف نکنند. مادربزرگ خدابیامرز من همیشه در یادآوری این خاطره می گفت که "مملکت داری که از مردم بخواهی کره نخورن که کارنداره منم اینجوری بلدم!" حالا شاید بتوان گفت ریاست سازمان محیط زیستی که فقط روضه بخواند و اعلام انقراض کند که از عهده بیشتر افراد بر می آید .