اسرائیل به رغم کویری بودن و داشتن وضعیت بسیار بدتر از ایران در منابع آبی، با مدیریت درست منابع توانسته است از بحران گذر کرده و جلو

اسرائیل به رغم کویری بودن و داشتن وضعیت بسیار بدتر از ایران در منابع آبی، با مدیریت درست منابع توانسته است از بحران گذر کرده و جلوی تبعات بی آبی را بگیرد. نوشتار زیر تلخیصی است از مقاله ی که به بخشی از رویکرد این رژیم در گذر از این بحران می پردازد. اصل مقاله در آدرس زیر موجود است:
http://www.scientificamerican.com/article/israel-proves-the-desalination-era-is-here/
این ترجمه توسط آقای کوروش دانا انجام شده است.
اصل کامل مقاله در کانال انرژی و کربن
@ECMgroup

@ECMgroup

قسمت دوم:
@sahatzist

◀️در سال 2015 نوشتاری با عنوان "دگرگونی های آب و هوائی در شرق مدیترانه و پی آمدهای خشکسالی اخیر سوریه" در نشریه پروسیدینگز آو دِ نشنال آکادمی آو ساینس به چاپ رسید. به باور نویسندگان این نوشتار، [مشکل] آب، تمامی منطقه را به سوی استیصال می راند و این جرقه ی نابودی کامل سوریه بود. در این نوشتار آمده است: "دولت اسد توجه ای به حومه های شهری به سرعت در حال رشد سوریه همراه با اقامت گاه های غیر قانونی، ازدحام جمعیت، تشکیلات زیربنائی ناچیز، بیکاری، جرم و جنایت نکرد و این حومه ها دست آخر تبدیل به مراکز شروع ناآرامی ها شدند." وقایع مشابه ای در سایر مناطق خاورمیانه در حال وقوع است. خشکسالی و نابودی مناطق کشاورزی، نسل بربادرفته ای را بوجود آورده است که آینده ای را در پیش روی خود نمی بینند و به شدت خشمگین هستند. ایران، عراق و اردن با فاجعه ی آبی روبرو هستند. مشکل آب تمامی این منطقه را به سمت استیصال می راند.
@sahatzist
◀️مورد استثنائی در منطقه کشور اسرائیل است. هر چند باورنکردنی به نظر می رسد ولی اسرائیل بیشتر از میزانی که به آن احتیاج دارد، دارای آب است. نقطه ی تحول سال 2007 بود. در آن سال در تمامی کشور دستشوئی ها و دوش های حمامِ کم مصرف نصب شد و مقامات کشوری مسئول آب، تأسیسات پیشروئی برای بازیافت فاضلاب کار گذاشتند که قادر به جذب دوباره ی 86% از آب فاضلاب و استفاده از آن در آبیاری بود. رتبه ی دوم جهانی برای بازیافت آب های فاضلاب از آن کشور اسپانیا است با نرخی 19 درصدی در بازیافت فاضلاب ها. این مثال نشان می دهد که اسرائیل در این زمینه از سایر کشورهای جهان بسیار جلوتر است. با وجود تمامی این تمهیدات، اسرائیل هنوز با مشکل بی آبی روبرو بود. نیاز سالانه ی اسرائیل، 1.9 میلیارد متر مکعب آب شیرین است در حالیکه میزان آب دریافتی سالانه ی اسرائیل از تمامی منابع آب های طبیعی اش تنها 1.4 میلیارد متر مکعب آب شیرین بود. این کسری 500 میلیون متر مکعبی، دلیل خالی شدن سریع دریاچه جلیل (طبریه) بود و به همین دلیل احتمال نابودی کشاورزی در اسرائیل می رفت.
اینک اسرائیل با پرسشی روبرو است که فقط چند سال پیش حتی امکان تصور آن وجود نداشت: با آب زیادی چه باید کرد؟

ساحت زیست

@sahatzist