⁠⁣اکونومیست معرفی کرد:. 🔺پوست الاغ؛ عاج جدید!

⁠⁣اکونومیست معرفی کرد:. 🔺پوست الاغ؛ عاج جدید!

⁠⁣اکونومیست معرفی کرد:
🔺پوست الاغ؛ عاج جدید!

🔹در کشورهای در حال توسعه الاغ‌ها معمولا در بخش کشاورزی کار زیادی انجام می‌دهند. با این حال تعداد الاغ‌ها در بسیاری از کشورهای آفریقایی مانند کنیا کاهش یافته است و علت آن رشد بازار پوست این حیوان است.
🔸چینی‌ها از زمان‌های دور ژلاتینی به نام اجیائو را مصرف کرده‌اند که با جوشاندن و تصفیه پوست الاغ برای تولید یک داروی مقوی به دست می‌آید. با ثروتمندتر شدن این کشور در دهه 1990 و 2000 میلادی، تقاضا برای این محصول رشد کرد و به الاغ‌های کمتر و کمتری برای کار کشاورزی و حمل و نقل احتیاج بود. این امر سبب شد تعداد الاغ‌ها در چین از 11 میلیون به 6 میلیون در سال 2016 برسد.
⚫به همین دلیل و با کاهش تعداد این حیوانات، رویکردهای جایگزینی در چین شکل گرفت. یکی از این موارد استفاده از پوست سایر حیوانات مانند خوک به جای الاغ و در واقع ارائه محصولی تقلبی بود که پس از مدتی با تست DNA ناممکن شده است. گزینه دیگر واردات از خارج بوده است.
🔘بزرگترین منبع چین در این خصوص آفریقا بوده است. در کنیا، قیمت یک الاغ در مدت یک دوره 6 ماهه در طول سال گذشته افزایش 325 درصدی داشت! از سال 2011 تا 2016، تعداد الاغ‌ها در بوتسوانا 60 درصد و در لسوتو 20 درصد کاهش یافت. با این حال کشورهای دیگر نیز وارد این کار شده‌اند. در قرقیزستان که هم مرز چین است و همین طور هند، تعداد الاغ‌ها در سال 2015 و 2016 کاهش 20 درصدی داشته است. کلمبیا 10 درصد و برزیل نیز 5 درصد از تعداد الاغ‌های خود را از دست داده‌اند و حتی از آفریقای جنوبی نیز الاغ به چین صادر شده است.
♦این مساله حتی منجر به دزدی الاغ یا فروختن حیوانات مشغول به کار در بخش کشاورزی از سوی کشاورزان تهی دست نیز شده است. برخی کشورها نیز مانع صادرات الاغ به چین شده‌اند که پاکستان در سال 2015 و بوتسوانا در حال حاضر از این جمله‌اند. برخی سازمان‌های خیریه جهانی نیز خواستار توقف این صادرات شده‌اند.
🔵با این حال به دلیل محبوب بودن اجیائو بین طبقه متوسط چین، دولت به این توقف‌ها توجه نکرده است و تعرفه واردات پوست الاغ را از 5 درصد به 2 درصد کاهش داده است.


#اختصاصی_شبچراغ
⁣@shabcheragh_monthly