❇️ نظر آیت‌الله‌ اسحاق فیاض در فعالیت‌های اجتماعی زنان. گامی به پیش در فقه بانوان

❇️ نظر آیت‌الله‌ اسحاق فیاض در فعالیت‌های اجتماعی زنان
گامی به پیش در فقه بانوان

♻️سید هادی طباطبایی

♻️زمانی که بحث وزارت زنان در دولت دهم مطرح شد، در قم حضرات صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی با این امر مخالفت کردند. گویی رسیدن به مناصب عالیه­‌ حکومتی برای بانوان، چندان مقبول عامه‌­ مراجع تقلید نیست.

♻️آیت‌الله اسحاق فیاض از مراجع کنونی نجف اما در پاسخ به استفتائاتی، عنوان کرده است که این مناصب نیز می‌تواند به زنان اعطا گردد.

♻️وی فعالیت‌های اجتماعی زنان، به‌عهده‌گرفتن سه سِمَت «رهبری دولت»، «قضاوت» و «افتاء» (مرجعیت دینی) را نیز برای زنان مجاز می­‌شمارَد.

♻️از نگاه فقهی، تفاوت حقوقی و فقهی بین زن و مرد را تنها در صورتی می­‌توان پذیرفت که دلیل معتبر شرعی به‌صورت نص یا ظهور، بر اثبات آن وجود داشته باشد؛ وگرنه موضوع، داخل در قلمرو منطقه‌الفراغ یا اباحه خواهد بود و منطقة‌الفراغ یک عنصر متغیّر، متحرک و سیال است که با تغییر شرایط زمان و مکان قابل تغییر است.

♻️طبق این‌ استدلال به‌عهده‌گرفتن سِمَت­‌های عالی‌رتبه سیاسی و دینی توسط زن، هیچ نوع مانع صریح و واضح شرعی و فقهی وجود ندارد.

♻️زن مسلمان، تصدّی هر عملی که با تکالیف واجب اسلامی او منافات نداشته باشد، برای او مجاز است؛ اعم از این که یک عمل اجتماعی باشد، مانند ریاست دولت یا پست­‌های دیگر؛ یا یک عمل فردی باشد، مانند رانندگی، خلبانی و غیره.

♻️در عرصه­‌های حقوق اجتماعی، فردی، فکری، آزدی بیان، اظهار نظر، ورود در همه انواع سرمایه‌گذاری‌ها، فعالیت‌های مالی در بازار بورس‌های جهانی، کسب ثروت­‌های طبیعی و احیای اراضی بایر و غیره، زن از برابری با مرد استثنا نمی‌­شود.‏

https://t.me/joinchat/AAAAAEGXE_imlUnbEv9_7g