💢💯💢سه گانه سیاستهای جنسیتی:

💢💯💢سه گانه سیاستهای جنسیتی:

(منظور از سیاستهای جنسیتی قوانین عرفی نانوشته‌ای است که به بازتولید فضاهای جنسیتی و تقسیم ناعادلانه‌ی فضای شهری میان زنان و مردان می‌انجامد.)

3️⃣مخاطرات خیابانی(1)

♦️برخی از فضاهای شهری، به لحاظ نوع کاربری، شکل ظاهری، وسعت، ازدحام یا کمی جمعیت، و تاریکی یا روشنی هوا منجر به احساس نا امنی در زنان می­شود و حضور زنان در آن فضاها رامحدود کرده، به حداقل می­رساند زیرا حضور زنان در آنجا به صورت بالقوه­ای تهدید به حساب می­آید. فضاهایی مانند تاکسی، پل هوایی، زیرگذرها، آسانسور، تعدادی از پیاده روها و خیابانها در شهر، مکانهای عمومی در شب، پارکینگها و ... به زعم زنان بخشی از این فضای ناامن را رقم می­زنند. نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد که میان احساس امنیت درک شده از فضا و میزان تردد و استفاده از آن فضا رابطه مستقیمی وجود دارد.یکی از عواملی که به جنسیتی شدن بیشتر فضای شهری می انجامد عدم تمایل خود زنان به تردد در بعضی از معابر شهری است که به دلیل ذهنیت منفی به یاد مانده و بی اعتمادی ایجاد شده، برچسب نا امنی خورده و بد نام شده اند، گویی نوعی توافق جمعی نانوشته درمورد آن فضا وجود دارد مبنی بر اینکه آنها برای زنان خطرناک و تهدید کننده هستند.

♦️احساس وجود فضاهای ناامن در شهر تا به حدی است که زنان را وامی­دارد تا برای حراست از بدنهای خویش، تن به کنترل‌های مردانه در محیط داده و محیط را بیش از پیش جنسیتی کنند. به تعبیری " احساس عمومی زنان از ناامنی در فضاهای عمومی شهرگاه با نگاه و کلام مردان به آنان چونان سوژه­های جنسی و زنان خیابانی تداعی شده و زمانی آنان را به حرکت در معیت مردان و پلیس و حتی حمل سلاح های سرد می­کشاند. در این صورت زنان متمایل می­شوند از محله و حداکثر شهر خود خارج نشوند و شبها بیرون از خانه نمانند و حتی به قرق معابر توسط مردان و پلیس خوش آمد گویند" .

🖌 شیوا علی نقیان،پرسمان مسئله‌ی جنسیت در ایران، سایت انسان شناسی و فرهنگ، مرداد 95

💠با ما جامعه شناسی را به روز بخوانید🔻

@sociologychannel