✅انگور شیلیایی و اقتصاد مقاومتی. ✍سیدجواد

✅انگور شیلیایی و اقتصاد مقاومتی
✍سیدجواد #میری

◀️همگی درباره نظریه "پنجره شکسته" میدانید که مبتنی بر این ایده است که ارتباط عمیقی بین "میزان جاری اختلال و اثرگذاری آن بر رفتارهای ضد اجتماعی" وجود دارد. ولی این نظریه چه ربطی به اقتصاد مقاومتی و انگور شیلیایی دارد؟
در این دو روزه در سطح شهر به دلایلی گشت میزدم و تقریبا در سر بسیاری از چهارراه ها وانت هایی را دیدم که انگور میفروختند وقتی از فروشنده ها میپرسیدم در این فصل این انگورهای قرمز به این درشتی از کجا آمده اند در پاسخ میگفتند: از شیلی!
واقعا چه اصراری است در کشوری که به گفته مسئولانش ورود ارز حاصل از فروش نفت به سختی صورت میگیرد یا در بسیاری از اوقات بلوکه هم شده است، واردات انگور داشته باشیم و از آن سو در نماز جمعه، ائمه جماعات کشور در تبیین "اقتصاد مقاومتی" داد سخن بدهند؟ به نظرم در این شکاف بین نظر و عمل است که "تئوری پنجره شکسته" میتواند به فهم ما از اوضاع یاری برساند. به عبارت دیگر، وقتی من شهروند عادی میبینم که مدیریت بنادر کشور و متولیان اقتصاد کشور (چه آنها که در سایه هستند و چه آنها که در زیر سایه هستند) به این راحتی نسبت به اقتصاد مقاومتی بی تفاوت هستند، آنگاه این پرسش در ذهن شکل میگیرد که آیا اساسا اینگونه رویکردها ما به ازاء بیرونی دارد یا مشمول قاعده "مرگ برای همسایه" قرار میگیرد؟ به زبان ساده تر، اگر قرار است حرکتی برای تقویت بنیه کشور صورت گیرد، مدیریت اقتصادی کشور باید رفتارهای خود را ذیل عقلانیت تعریف کند و آنگاه از ملت بخواهد که در رفتارهای اقتصادی خود به گونه ای عمل کند که باعث تقویت بنیان های تولید ملی و اشتغال سازی برای نیروی ایرانی گردد. اما وقتی که رفتارهای مدیریت حاکم بر جامعه در حوزه اقتصادی پر از پنجرههای شکسته است که با یک گردش در سطح شهر نمایان میگردد، آنگاه انگیزه برای اصلاح الگوی مصرف در بین شهروندان بسیار ضعیف میگردد.

#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw