‌✅ سیاست‌گذاری و علوم اجتماعی.. 📝 مطالعۀ موردی: کمک به تصمیم‌گیری عمومی

‌✅ سیاست‌گذاری و علوم اجتماعی

🔹نمونه‌ای از نقش‌آفرینی «شورای پژوهش‌های اقتصادی و اجتماعی بریتانیا» در جهت‌دهی سیاست‌گذاری‌های حاکمیت در امور اجتماعی در بریتانیا

📝 مطالعۀ موردی: کمک به تصمیم‌گیری عمومی

🔸 رفراندوم استقلال اسکاتلند در سال ۲۰۱۴ متکی بر شواهد مستقلی بود تا بحث و نزاع‌های عمومی را اطلاع‌رسانی کند. در مجموع ۳۶۱۹۹۱۵ نفر در رفراندوم شرکت کردند و رای «آری» یا «نه» به صندوق انداختند.

🔸 درصد مشارکت و حضور در انتخابات اسکاتلند ۸۴٫۵ درصد بود. این درصد مشارکت، یک رکورد جدید برای هر انتخاباتی بود که از زمان شروع حق رای جهانی بزرگ‌سالان و جوانان در سال ۱۹۱۸ در بریتانیا برگزار شده بود.

🔸 برنامۀ تامین مالی شده توسط شورای ESRC (تحت عنوان برنامۀ پژوهشی آیندۀ بریتانیا و اسکاتلند) تحلیل ارزشمندی ارائه داد که این تحلیل توانست نقشی کلیدی و اصلی در مناظرات و بحث‌های موجود بر سر سوالاتی از قبیل سرنوشت پول ملی کشور اسکاتلند، نابرابری و آیندۀ آموزش عالی در آنجا ایفا کنند.

🔸 این برنامه به طور منظم اطلاعات و خلاصۀ نکاتی را در قالب گزارش برای گروه مخاطبین خودش تولید می‌کرد. مخاطبین این برنامه از مقامات مختلف بریتانیا و تصمیم‌گیرندگان در آنجا بودند.

🔸 برنامۀ فوق توانست شواهدی را برای کمیته‌های پارلمان بریتانیا و اسکاتلند فراهم آورد و راهبرد فرآیند حقیقت‌یابی پارلمان اسکاتلند دربارۀ آیندۀ اقتصادی اسکاتلند در بعد از سال ۲۰۱۴ را شکل دهد.

🔸 در روزهای پایانی مانده به رفراندوم تاریخی اسکاتلند، این برنامه تعداد ۲۱۳۰۰۰ بازدید از سایتش را به ثبت رساند که در این بین، بیش از صدهزار نسخه از کتاب الکترونیکی «تصمیم اسکاتلند» از این سایت توسط بازدیدکنندگان دریافت شد.

#سیاست_گذاری
#علوم_اجتماعی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology