‌✅ تحلیل روش‌شناسی کتاب جامعه‌شناسی ایران (جامعه کژمدرن) دکتر حمیدرضا ‌پور

‌✅ #مقاله تحلیل روش‌شناسی کتاب جامعه‌شناسی ایران(جامعه کژمدرن) دکتر حمیدرضا #جلائی‌پور
✍🏻 اعظم #روانشاد - دانشجوی دکتری تخصصی- جامعه¬شناسی توسعه و اقتصاد
#نویسنده_مهمان

از‌ آنجا‌ که اصلی‌ترین رسالت ‌دانشجویان و محققان‌ علوم‌اجتماعی و پژوهشگران ‌شاخه‌های زیر مجموعه آن همچون: جامعه‌شناسی فرهنگی، مردم‌شناسی، توسعه و اقتصاد و ... آشنایی و شناخت دقیق معیارها و روش‌های پژوهش معطوف به دانش و مخصوصاً نظریه‌سازی است، لذا با انتخاب اثر حاضر که می‌تواند نمونه داخلی مناسبی جهت نظریه‌سازی، شناخت و توصیف جامعه و مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، و ... آن با بهره‌گیری از روش‌تحقیق کارآمد باشد، به شناخت جامع‌تری از چگونگی فرایند فهم و تولید نظریه در علوم اجتماعی که از منظر روش‌شناسی و معرفت شناسی علمی، که مهمترین فعالیت بنیادی است، خواهیم رسید.
کتاب جامعه‌شناسی ایران(جامعه‌کژمدرن) توسط دکتر‌حمیدرضا جلائی‌پور دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به رشته تحریر درآمده و در بازار فروش قرارگرفته است. این اثر پژوهشی با تلفیقی از رویکرد بنیادی و کاربردی علیرغم انتقادات و موانع پس از دو سال نهایتاً در سا‌ل 1392 و پس از روی‌کار آمدن دولت یازدهم اجازه نشر گرفت و توسط انتشارات علم در حجم 705 صفحه که شامل یک مقدمه، دو بخش (مجموعاً نه فصل مجزا) و نیز یک جمع‌بندی نهایی است، برای چاپ نخست به تیراژ 2200 نسخه تهیه، تنظیم و روانه بازار فروش شده است.

هدف اصلی کتاب جامعه‌شناسی ایران: جامعه کژمدرن، بنا‌بر مدعای نویسنده «کمک به شناخت جامعه ایران» است.
تحصیلات نویسنده در مقطع دکتری، جامعه‌شناسی سیاسی و زمینه‌های پژوهشی مورد ‌علاقه «جنبش‌های‌سیاسی ایران» و «نظریه‌های جامعه‌شناسی» می‌باشند. تلاش نویسنده در این کتاب که نتیجه‌ی بیش‌از ۵ سال پژوهش ایشان است بیشتر به بررسی خصائل‌جامعه‌ی ایران اختصاص داشته است.
وی از منظری واقع‌نگر و انتقادی و با کمک واژه‌ها و مفاهیم و نظریه‌های جامعه‌شناختی جامعه‌ی ایران پس از انقلاب را مورد تفحص قرار داده است. نویسنده با نگاهی مساله‌محور به ارزیابی مسائل جامعه‌ی ایران پرداخته است.
از آنجا که جلائی پور کنش‌گری اصلاح‌طلب است و از منظر‌جامعه‌شناسانه مسائل‌ایران را می-نگرد، این‌کتاب می‌تواند خواننده‌را با تفاوت‌نظر جامعه‌شناسی آکادمیک محض و جامعه‌شناسی تجویز‌گر مواجه سازد. جلائی پور با بررسی الگوهای کلان تغییر اجتماعی در صد سال اخیر، نیاز امروز ایران را الگوی روز‌آمد اصلاح‌طلبی سه‌ضلعی می‌داند.
ایشان ضمن پذیرش نظری که مردم‌سالاری در یک و نیم قرن اخیر در ایران را ناتمام می‌داند، معتقد است جامعه‌ی ایران در یکصد سال اخیر درجا نزده است و ویژگی‌های مدرنی از خود نشان می‌دهد. نویسنده محیط‌زندگی مردم ایران را نه استبدادی و عقب‌افتاده که جامعه‌ای مدرن و امروزی می‌داند. البته این جامعه نیز مانند بقیه‌ی جوامع مدرن توانایی‌ها و بحران‌های خودش را دارد. ثانیاً جامعه‌ی مدرن ایران از بدقوارگی رنج می‌برد. ایشان از این منظر معتقد است عارضه‌ی بدقوارگی ایران دردی است که بدون خون‌ریزی قابل درمان است.

#جامعه‌شناسی
#کتابخانه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ