✅ دانشگاه به ‌کجا می‌رود؟. 🖋 علی‌رضا چمن‌زار

✅ دانشگاه به ‌کجا می‌رود؟
🖋 علی‌رضا چمن‌زار

📍ارزش نیروهای انسانی که تاکنون به‌وسیله دانشگاه‌های ایران به‌جامعه آمریکا و دیگر کشورها عرضه شده‌است از ارزش مجموع کمک‌های بلاعوض و به شکل قرضه که از هر طریق به ایران داده‌شده‌است، بیشتر می‌باشد.

📍دانشگاه تهران و سایر مراکز آموزشی عالی در ایران وظیفه دارند که به‌دومین مرحله حیات خود، قدم بگذارند. در 1313 که دانشگاه تهران پایه‌گذاری می شد تنها یک ضرورت درک و احساس می‌شد و آن لزوم داشتن موسسه‌ای به اسم دانشگاه بود. همه استدلال می‌کردند که چون ملل مترقی جهان دانشگاه دارند ما هم باید داشته باشیم و وقتی هم که دانشگاه گشوده شد همه احساس کردند که یکی از آرزوهای ملی ما بر آورده شده است.

📍متأسفانه امروز که متجاوز از 80 سال از آن تاریخ می‌گذرد ما هنوز در حال ذوق کردن هستیم که صاحب دانشگاه شده‌ایم، هنوز استدلال ما مانند مردان ‌سال‌های پیش آنست که چون کشورهای توسعه‌یافته فلان دستگاه را دارند ما هم باید داشته‌باشیم، چون فلان رشته را دارند ما هم باید داشته‌باشیم و مرتباً دانشگاه خود را به تقلید ملل مترقی و فقط به تقلید بسط و توسعه داده‌ایم.

📍امروزه خدا را شکر صاحب دانشگاه بزرگی هستیم که از راه دلخوشی گاه آن را بزرگ‌ترین دانشگاه خاورمیانه هم می‌خوانیم. ولی چرخ زمان با سرعت بسیار گشته‌است، امروز دیگر برای هیچ کشوری کافی نیست که دارای دانشگاه عریض و طویلی باشد که در آن هر گونه موسسه‌ای برای بازدید وجود داشته باشد بلکه امروز باید دانشگاه و دیگر مراکز آموزش عالی آن توانایی را داشته‌باشند که تحولات زمان را درک کنند و سازمان خود را به خاطر تامین نیازمندی‌های حال و آینده کشور از لحاظ پرسنل هدایت کننده شالوده ریزند. دانشگاه از آنجا که مجهز به عالی‌ترین مراکز تحقیق است و یا باید باشد در برابر همه مشکلات سیاسی و اجتماعی کشور مسئول است.
🔸برای مطالعه نوشته، Instant View را فشار دهید 🔻
1freeman.net/ref/22

♦️سعی بر آن است که در چند روز آینده، نوشته‌هایی را با محوریت مشکلات #دانشگاه و #آموزش در کشور منتشر کنیم. در صورتی که دستی بر قلم یا نوشته‌ای مرتبط با پرونده #دانشگاه_ما می‌شناسید، لطفا با آی‌دی @Atu_Sociolog تماس بگیرید.

#دانشگاه_ما

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology