🔅 کانال جامعه‌شناسی علامه به عنوان رسانه‌ای دانشجویی صرفا نظرات جامعه‌شناسان و تحلیل‌‌گران را بدون کم و کاست منتشر می‌کند

🔅 کانال جامعه‌شناسی علامه به عنوان رسانه‌ای دانشجویی صرفا نظرات جامعه‌شناسان و تحلیل‌‌گران را بدون کم و کاست منتشر می کند. و هیچ تحلیل یا سوگیری بر آن نمی‌کند.
یکی از خوانندگان کانال، بعد از خواندن نوشته با عنوان "تفاوت‌های ثبت‌نام روحانی و رئیسی"، به نقد جبهه‌گیری سیاسی ما پرداخت.
و بنا بر اصول آزادی و رسانه برآن شدیم که نوشته‌ی نقد ایشان را بی کم و کاست منتشر کنیم.🔅

✍🏻هادی خواجه جوزم (معلی) - #نویسنده_مهمان

از آنجا که تقسیم گفتمان های حاضر در مشارکتهای سیاسی حال حاضر جامعه منحصر به اصولگرا و اصلاح طلب نمی‌دانم و واژه اصولگرا را برچسبی نچسب بر پیکر بخشی از اندیشه ورزان می دانم، با کسب اجازه از برادر خوش قلممان عطاالله، متن ایشان را چنین بازنویسی می کنم!
باشد که مستحق ....بوق.... قرار نگیرم.

شورای نگهبان؛ گزینه های "عدالت" و "مصلحت" و "عدم‌احراز صلاحیت"

شورای نگهبان در معرض یک تصمیم دشوار قرار گرفته است که مستقیما به تایید یا رد صلاحیت احمدی نژاد مرتبط است. با نگاهی هیجان آمیز، سطحی، سیاسی و در ظاهر ولایتمدارانه، رد صلاحیت او به صلاح همگی ست. همگی سیاسیون. چگونه؟

برخی اصلاح طلبان، حضور "احمدی نژاد ضعیف شده" را بهترین یار کمکی خود برای پیروزی بر کاندیدای نهایی اصولگراها می دانند. آنها معتقدند احمدی نژاد 96، دیگر 24 میلیون رای ندارد. برخی مواضع او در تقابل با رهبری، باعث ریزش آرای او در بین مردم شده است. این دسته اصلاح طلب ها بدشان نمی آید احمدی نژاد باشد. البته که رد صلاحیت او هم حساسیتی را در آنها نمی انگیزد.
و دسته ای دیگر از اصلاح طلبان و اپوزيسيون هم هستند که هنوز از رای آوردن او می ترسند و ترجیح می دهند ریسک نکنند و چه بهتر که شر احمدی نژاد توسط نگهبانان قانون اساسی در شورا دفع شود.

معتقدین به گفتمان جمنا، که حالا از انتخابات ۹۲ درس گرفته اند و چند ماهی ست در تدارک اتحادند و مقاصدشان را تا حدودی پیش برده اند و ترجیح می دهند بازی با قواعد انقلابی-غیر انقلابی پیش برود. اینها موش دوانی های احمدی نژاد و یارانش را، بر هم زدن قواعد این بازی ای که برای آن آماده شده اند، می دانند. از بودن احمدی نژاد، بای نحو، متضرر می شوند. چه احمدی نژاد قوی و چه ضعیف شده اش. لذا او را برنمی تابند. رد صلاحیتش را از شورای نگهبان استدعا دارند. گرچه با بیانی معطوف به ولایی نبودنش سخن می گویند، اما به هرحال حساب و کتاب بلدند. و سیاست ورزی می کنند.

با نگاه به این تقسیم بندی ها، ساده ترین تصمیم شورای نگهبان که تقریبا همه را راضی نگه می دارد، رد صلاحیت احمدی نژاد است. در واقع باید گفت "بهینه ترین تصمیم". بهینه ترین تصمیم برای راضی نگه داشتن اکثریت گروه های سیاسی. و حتی برای برخی مصالح دیگر.

اما نگاهی در طراز انقلاب اسلامی اصیل چگونه باید باشد؟ واقعا شورای نگهبان (که یک نهاد انقلابی ست) وظیفه اش راضی نگه داشتن گروه هاست؟ با رد و تایید این و آن، بناست افکار عمومی را مدیریت کند؟ یا وظیفه ای انقلابی بر مبنای شرع و قانون اساسی بر عهده دارد؟ اصلا چرا، به چه دلیل ثابت شده ای، مبتنی بر شرع و قانون اساسی، احمدی نژاد باید رد صلاحیت شود؟ سیاسیون و هوادارانشان، حق دارند، بر اساس مصالح گروه هايشان از شورای نگهبان رد و تایید او را بخواهند. و برای این درخواست دلیل بتراشند. اما آیا شورای نگهبان حق دارد، بر مبنای خوشایند گروه ها تصمیم بگیرد؟

می گویند "احمدی نژاد ولایت پذیر نیست. در واقع التزامش به قانون اساسی محل تردید است". بسیار خوب. همین اتهام، با غلظت بیشتر به روحانی وارد است. با شواهد متعدد و قابل اثبات. یادشان که نرفته با خطوط قرمز رهبری در برجام چه کردند؟ یادشان که نرفته آخرالامر چه کنایاتی که نثار نکردند؟ ادبیات منقلی مگر فراموش شده است؟ کجا عقل سالم این بی حرمتی ها را روا می داند؟
می گویند "اطرافیانش مسئله دارند". اصلا کدام رییس جمهور از ابتدای انقلاب تاکنون را سراغ دارید که اطرافیان مسئله دار نداشته است. همین جناب روحانی را به همین دلیل، با مصادیقی واضح تر می توان رد کرد. کافی ست قدری در احوالات امثال فریدون و سریع القلم دقیق شوند...
نه... اینها دلیل نمی شود.
واقعیت این است که بر اساس شرع و قانون اساسی (که مبنای تصمیم گیری شورای نگهبان است) هیچ دلیل اثبات شده ای برای رد احمدی نژاد وجود ندارد؛ مگر اینکه برای سایر کاندیداها و به خصوص حسن روحانی نیز، مصداقش موجود است.
از طرفی یک‌دلیل نیز برای رد او وجود دارد که نامش را "مصلحت" گذاشته اند و صد البته که روا نیست. روا نیست، حتی اگر به ماندن روحانی در پست ریاست جمهور منجر شود. حقیقت را قربانی این مصلحت ها کردن، کار سیاسیون است. کار ماکیاولیست ها. انقلابی ها به گونه ای دیگرند.
ادامه 👇👇👇

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw