‌✅ از طرد اجتماعی تا مشارکت کامل یک جامعه. 🖋 شهلا اعزازی

‌✅ از طرد اجتماعی تا مشارکت کامل یک جامعه
🖋 شهلا اعزازی

📍نابرابری اجتماعی یکی از مفاهیم اساسی در جامعه شناسی است. معمولا زمانی که از نابرابری اجتماعی صحبت می شود، نگاه در وحله اول به نابرابری های اقتصادی در جامعه برمی گردد و این آشکارترین نابرابری ها در جامعه است. گروهی از افراد جامعه به منابع ثروت و به تبع آن قدرت، دسترسی دارند اما نابرابری تنها به نابرابری ثروت و درآمد منتهی نمی شود ، بلکه در جامعه گروه های متفاوتی از افراد به دلایلی که معمولا خارج از نظارت و کنترل فردی است، نیز از دسترسی به منابع اجتماعی دور می مانند. در جوامع یک سری منابع ارزشمند، گذشته از ثروت وجود دارند که همگان دسترسی یکسان به آن ندارند.

برخی از این منابع ارزشمند عبارتند از آموزش، بهداشت، منابع فرهنگی، منابع اطلاعاتی ، امکانات ورزشی و تفریحی و منابع مربوط به شهر و دسترسی به فضاهای شهری مانند پارک ها.

نابرابری های امروزی به امکانات دسترسی به این منابع نیز مربوط است و دربرگیرنده نابرابری های سنی افراد مسن و سالمند و یا کودکان و نوجوانان می شود. نابرابری قومی، به علت تعلق فرد به یک قومیت خاص(مساله عدم حضور افغان ها در اماکن عمومی و حتی در شهرها)، نابرابری نژادی به علت رنگ خاص یک نژاد، نابرابری مذهبی برای اقلیت های مذهبی دریک جامعه و نابرابری جنسی به علت تعلق به یک جنس خاص اعمال می شود. امروز قصد تاکید بر روی گروهی خاص دارم که افراد دارای معلولیت های مختلف هستند.

در ابتدا توضیح مختصری در مورد انواع معلولیت می دهم و سپس بحث حقوق بشر و توجه محافل بین المللی در مورد این گروه مطرح می شود و در پایان موقعیت آنان در دستیابی به منابع اجتماعی و شهری مد نظر قرار می گیرد.

🔸 ادامه نوشته را در لینک زیر بخوانید 🔻
📎 https://engare.net/?p=4251

📍 در صورتی که نوشته را قابل توجه دانستید، برای دوستان و گروه‌های خود ارسال کنید

🔶 انگاره: رسانه جامعه و جامعه‌خوان‌ها
🔷 @EngareNet