ادامه 👆👆👆. برساخت پروژه‌ی خانواده‌ی ایده‌آل آن‌ها با شکست مواجه شده بود

ادامه 👆👆👆
برساخت پروژه‌ی خانواده‌ی ایده‌آل آن‌ها با شکست مواجه شده بود. آزاده نامداری دیگر نه به نامداری سابق و فرزاد حسنی دیگر نه با اعتمادبه‌نفس قبلی جلوی دوربین‌ها ظاهر می‌شدند. آنها کارکرد مقطعی خود را به اجرا درآورده و جذابیت‌ها و پتانسیل‌های خود را برای بازنمود و بازتولید مرد و زن ایده‌آل اسلامی و ایرانی از دست داده بودند. دیگر هرگز از ازدواج دوم این دو بازیگر در برنامه‌های زنده پرده‌برداری و رمزگشایی نمی‌شد. چرا که ازدواج دوم، که به معنای طلاق اول است، خود نقصان در روایت سنتی از کمال در مرد و زن بودن است و تصریح آن در برنامه‌ی تلوزیونی امری نکوهیده و ناپسند تلقی می‌شود.
پس از شکست پروژه‌ی خانواده موفق و لاپوشانی آن، پروژه‌ی قبلی زن موفق و مرد موفق تا حدودی سرِپا باقی مانده بود. از آزاده نامداری، به عنوان یک سلبریتی مذهبی چادری، که هم‌زمان قابلیت‌های نمایشی لازم را داشت، در جهت بازتولید الگوی سنتی و رسمی از ظاهر زن استفاده می‌شد. اما با «لو رفتن» ـ اصطلاحی که بسیاری از رسانه‌ها از آن استفاده کرده‌اند ـ عکس‌های بدون روسری، آخرین کارکرد آزاده نامداری نیز نقش بر آب شد.
آزاده نامداری مخصوصا بعد از دفاع ریاکارانه و ساده‌لوحانه‌ی خود می‌داند که دیگر نقشی در برساخت تابلوی زن اسلامی ایرانی با روایت سنتی یا بهتر است بگوییم روایت دولتی نخواهد داشت. او دیگر یک مهره‌ی سوخته است. در واقع زن ایده‌آل اسلامی با قرائت دولتی، محدود به حفظ ظواهر است یا دست‌کم با کنار رفتن چادرش دیگر زن ایده‌آل نیست، تازه اگر زن باشد!
اما فارغ از اینکه عکس گرفتن از یک سلبریتی در یک فضای عمومی و رسانه‌ای کردن آن امری اخلاقی است یا نه (که بحث مفصلی می‌طلبد)، نخست می‌بایست به این پرسش پاسخ داد که چرا صدا و سیما با به هدر دادن بودجه‌های کلان از خزانه عمومی و حذف متخصصان دلسوز و کاربلد، هنوز دلمشغول و دلخوش به ساختن پروژه‌های از پیش شکست‌خورده است. هم‌چنان‌که در این چند سال، سر و کله‌ی نمونه‌های مشابه آزاده نامداری نیز در تلویزیون پیدا شده است. درحالی‌که با یک‌هزارم بودجه‌های هدررفته توسط این ارگان حکومتی می‌توان به بسیاری از نیازهای جوانان پاسخ گفت و مهارت‌های مهم اجتماعی در ایجاد و حفظ روابط عاطفی بلندمدت و متعهدانه را آموزش و چه بسا پرورش داد.

#جامعه

🔰 از کانال دکتر حسن محدثی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology