✅حمایت از بزه دیدگان جرائم جنسی (راهکارهای بازتوانی).. ✍🏻زهره غلامعلی زاده

✅حمایت از بزه دیدگان جرائم جنسی (راهکارهای بازتوانی)

✍🏻زهره غلامعلی زاده

🔹حمایت از بزه دیدگان جرایم جنسی، اعمال تدابیر پیشگیرانه حمایتی بر روی اشخاصی است که یکبار بزه دیده جرائم جنسی واقع شده اند، لذا می بایست به دنبال پیشگیری از تکرار بزه دیدگی و غرق شدن آنها در انواع جرایم و انحرافات جنسی، با انواع حمایت ها باشیم.

🔹اگر چه پس از وقوع جرم پیشگیری مفهوم خود را از دست می دهد اما به جهاتی حمایت از بزه دیدگان پس از وقوع جرم واجد اهمیت و دارای ابعاد پیشگیرانه است.

🔹از طرفی این حمایت ها موجب تسکین بزه دیده و تشفی خاطر وی و جلوگیری از انتقام جویی ها می گردد و از سوی دیگر کمک ها و حمایت ها حتی پس از وقوع جرم می تواند از پیشرفت آثار جرم و بزه دیدگی بیشتر فرد جلوگیری کند.

🔹غالبا بزه دیدگان (به ویژه بزه دید گان جرائم جنسی) با تحمل جرم، آرامش روانی خود را از دست داده و تنها با مجازات مرتکب، التيام نمی یابد، بلکه به مراقبت ها و درمان های روانی نیاز دارند تا به وضع قبل از تحمل جرم برگشته و آثار آن اعاده گردد.

🔹قربانی در جرائم جنسی مانند تجاوز به عنف، زنا با محارم، لواط و...علاوه بر خسارت مادی، خسارت روانی شدید را متحمل می شود و نیاز به کمک و حمایت روانی دارد که این امر مستلزم یک فرایند تخصصی درمان و التیام می باشد.

🔹روان شناسان پیدایش انحرافات جنسی را به تجارب اولیه فرد نسبت می دهند که فرد را به انجام اعمال انحرافي ترغیب یا شرطی می کند،سوء استفاده جنسی از کودک، او را به ادامه آن در بزرگسالی با برعکس، اقدام به سوء استفاده در دیگران وامیدارد.

🔹سوء استفاده های جنسی مکرر از یک زن (آن هم در ازاء پول) بطور قطع موجب دسته ای از بیماریهای روحی میشود بخصوص که غالبا فرد روسپی در معاشرتها بدترین افراد و برای تسکین آلام خود بدترین مسكن ها (مواد مخدر، و الکل) را برمی گزینند.

🔹بنابراین بزه دیدگی این افراد خود عاملی برای بزهکاری آن ها می باشد.بزه دیدگی و بزهکاری دو روی یک سکه می باشند؛ مخصوصا بزه دیدگان جرائم جنسی( به دلیل اینکه اصل حیاء و عزت و شرف انسان پاک سرشت را خدشه دار می کند)نوعا به بزهکاران جنسی تبدیل می شوند.

🔹همان طور که گفته شد بزه دیدگی به عنوان یک عامل اصلی در بزهکاری، در چارچوب عوامل وضعی یا عوامل موجود در آستانه ارتکاب جرم مطالعه می شود. از این رو می توان گفت با تحت حمایت قراردادن بزه دیدگان جرایم جنسی از جمله حمایت های روحی_روانی، مالی، عاطفی و سپس اصلاح و درمان و بازپروری آن ها، از بزه دیدگی مکرر و سپس بزهکاری پیشگیری می کنیم.

#جامعه

🌐شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology