✅ وقتی کاندیداها بیشتر از هزینه برای تولید محتوا، پول لباس و عکس می‌دهند …. ✍🏻 سحر

✅ وقتی کاندیداها بیشتر از هزینه برای تولید محتوا، پول لباس و عکس می دهند...
✍🏻 سحر #اخوان
دانشجو دکترا مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی - #نویسنده_مهمان

این روزها نمی شود دست به تلفن همراه برد. هر بار هر جایی گروهی و کانالی هست که عکس های کت و شلوارپوشان و مقنعه به سرکنان رنگارنگ را در آن می بینی، ژست های مختلفی می گیرند. عده ای دوست و هوادار هم زیر عکس هایشان انواع و اقسام تعریف و تمجید را می نویسند. این اولین راه حل تبلیغات انتخابات است که به ذهن افراد می رسد. راه حلی که منجر به مزاحمت برای مخاطب می شود. وقتی به این کانال ها و گروه های تلگرامی نگاه می کنی و عکس هایش را بالا و پایین می کنی چیزی جز انواع و اقسام برندهای کت و شلوار نمی بینی که افرادی تحت عنوان کاندیدا به تن کرده اند و کنارش مصرعی از یک شعربا مضامین امید و آرزو و آمدن و ایستادگی نوشته اند و به این طریق می خواهند رایی بر رای های خود بیافزایند. در کنار این ها خانم هایی هستند که با گریم های سنگین و حجاب، روسری های گلدار رنگی به سر کرده اند و آن ها نیز به جذب مخاطب و همراه می پردازند. آن هایی که مذهبی ترند ریش هایشان را بیشتر اصلاح کرده اند و رنگ لباس ها و روسری و مقنعه شان را روشن تر کرده اند و دسته دیگر، بر حجم ریش افزوده اند و روسری هایشان را چند سانتی متری پایین تر کشیده اند همه به نوعی در ظاهر دست به اصلاحات برای اعتدال زده اند! گاهی توی گروهی بحث و جدل بر سر اقناع طرف مقابل است که ولله و بالله فلان کاندیدا خوب است و سال هاست مدیر بوده( البته بگذریم که صرف مدیر بودن یک کاندیدا مجوز لازم و تائیدی بر صلاحیت او در شورای شهر هم هست یا نه) و همین جنگ و جدل ها ادامه دارد.

گاهی کافیست عباراتی که خود یا هواداران یک کاندیدا در وصف توانایی‌هایشان می گویند و می نویسند را مطالعه کنیم، با نگاهی اجمالی به اکثر آن ها می بینیم در قدم اول این کاندیدا چه ضعف بزرگی در دریافت جایگاه یک عضو شورا دارد، یعنی حتی مطالعه ای هر چند کوتاه بر شرح وظایف شورا نداشته است و نمی داند از یک عضو شورا چه انتظاراتی می رود و چه وظایفی را می بایست انجام دهد. به نظرم برای ورود به عنوان عضو شورا بد نیست اگر امتحان ورودی، تست های لازم و ... در کنار سایر مراحل تائید سنجش صلاحیت انجام شود.

عده ای از کاندیداها هم که دست به تولید محتوا می زنند کل تصورات، توهمات، خیال‌ها و رویاهای خود را در مورد شهر بدون تامل در زیرساخت ها و امکان‌سنجی قانونی و عملی بیان می کنند و مردم هم می گویند به به، چه کاندیدا خوش فکری، چه ایده های خوبی دارد! هر چقدر یک کاندیدا عجیب و غریب تر حرف بزند اما فقط ادبیاتش دل نشین تر باشد به نظر خیلی از مردم کافیست. اما از آن بدتر و غم انگیز تر که حتی اکثر افراد حاضر در این گروه ها و کانال ها هم نمی آیند بپرسند که کاندیدا محترم، برنامه شما در صورت کسب رای لازم و حضور در شورا برای شهر چیست؟ چه ایده هایی دارید؟ چه برنامه هایی عملیاتی برای شهر دارید؟ راهکار شما برای برون رفت از بسیاری مشکلات اجتماعی و اقتصادی چیست؟

اما هیچ خبری نیست، جز تعریف و تمجید اتفاقی نمی افتد و بنابراین در این انتخابات هم که نه پیشینه افراد مورد توجه است، نه سوابق علمی و اجرایی شان، نه اشراف بر روی موضوعات مورد کارشان و نه هیچ یک از فاکتورهای مورد نیاز برای یک انتخاب درست، شورایی انتخاب می شود که بدون هیچ برنامه عملی و قابل اجرا متناسب با ساختارهای موجود و وضع کنونی جامعه، تنها به فکر منافع خود هستند و چهارسال آتی را نیز مانند همین چند ماه با قشون کشی و یارکشی و حرف های مختلف و عکس های حضورشان در فلان همایش و بهمان جلسه و این مراسم ختم و آن مراسم عروسی سر می کنند.

کاش، فقط کاش حداقل تعدادی از این کاندیداها به جای اینکه این همه هزینه برای خرید کت و شلوار و عکس و آتلیه و چاپ بنر و ستاد و ... بکنند، یک مشاوری، همراهی، راهنمایی پیدا می کردند و برنامه عملیاتی برای بهبود اوضاع شهر می نوشتند. کاش به جای این همه بزک دوزک، کمی هم هزینه برای محتوا می شد و کاش ما مردم، کسانی که حق رای به ما داده شده است کمی به دور از تعصب و بدون توجه به متراژ بنرهای چاپ شده و عبارات غلو شده و شعرها و شعارها بر اساس شعور و آگاهی رای می دادیم تا بعد بتوانیم بر همین اساس از عضو شورای شهر پاسخ بخواهیم.

#انتخابات
#شورای_شهر

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ