✅ محافظه‌کاری و منفعت‌طلبی دو روی یک سکه. ✍🏻 ابراهیم (پژوهشگر حوزه علوم‌انسانی)

✅ محافظه‌کاری و منفعت‌طلبی دو روی یک سکه
✍🏻 ابراهیم #شرفی(پژوهشگر حوزه علوم‌انسانی) #نویسنده_مهمان

به سکوت واداشتن، مانع از به اجماع رسیدن عقول، بازگشت به گذشته یا به نوعی باز سازی نوستالژی، اصرار بر تمکین رأی فردی، نادیده گرفتن نسل جوان و… منفعت طلبی ست که هر بار به نحوی با شیروخط انداختن، روی دیگرش محافظه کاری را آشکارتر می سازد.
تأکید بر سلسله مراتب یعنی برتری ریش سفیدان و بزرگترها بر جوانان و جمعی متشکل از گروه های متفاوت، همچنین خشم وحتی در مواقعی ارعاب فرد یا افراد برای عقب نشینی از مواضعشان از ویژگی های برجسته محافظه کاری است.
همیشه جریان های محافظه کار سرسپردگی به اقتدار را تشویق نموده و کسانی که قایل به روش های دمکراتیک و رسیدن به تصمیم های مستقل در دل_نوعی توافق و قرارداد هستند را مورد شماتت، برخورد و شرزنش قرار داده است.
منفعت طلبی یا سنجش سود و فایده از ناحیه افراد خودرأی باعث گره خوردن همیشگی آن با محافظه کاری بوده است، که همراه با صدور احکام خود ساخته، برچسب هایی توسط ایشان به افراد مستقل بدون در نظر گرفتن ارزش ها صورت می گیرد.
اندیشه منفعت طلب تأمل و دور اندیشی را به هیچ وجه نمی پسندد و همیشه به دنبال راه حل های آنی بدون در نظر گرفتن عواقب آن بوده است، و نیز جامعه نگری را به عنوان دشمن خود معرفی می کند و درصدد حذف آن بر می آید.
اندیشه محافظه کار مشارکت در نظرات و تصمیم گیری ها که باعث تداوم و همبستگی ارگانیک اجتماع است که این خود از مهم ترین ویژگی های جوامع مترقی و پیشرفته می باشد را نمی پذیرد و آن را بستری می داند جهت ورود غیرخودی ها و نااهلان.
این دو روی یک سکه در نهایت، مذاکره و گفتگو که راهی برای رسیدن به نتیجه و بعد هدف است را اینگونه می پسندند که هر آنچه بیان می دارند بدون هیچ تشکیک و سوالی مورد تصدیق قرار گیرد.

#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ