‌🔅 کودکان سرزمینم نیاز به حمایت دارند، به فریادشان برسیم (در سوگ فرشته‌ای به نام اهورا)

‌🔅 کودکان سرزمینم نیاز به حمایت دارند،به فریادشان برسیم (در سوگ فرشته ای به نام اهورا)
🖊 شهره #مجمع


📍۲۳ مهر شنیدن خبر قتل و تجاوز ناپدری به اهورای ۳ ساله در رشت بسیار تاسف بار و وحشتناک بود.
پسربچه ای ۳ساله که توسط ناپدری مورد تجاوز قرار گرفته و سپس در اثر ضربه مغزی از دنیا رفته است. سال گذشته مادر اهورا از همسرش جدا شده و ازدواج مجدد میکند.
مشابه این اخبار در ماههای گذشته شنیده ایم؛

-تجاوز بیش از ۷۰ بار ناپدری به کیمیا ۷ ساله در استان البرز
-مرگ مغزی رقیه ۵ ساله در اثر ضرب و شتم ناپدری در مشهد
-....
و بودند اخبار دیگری در سالهای پیش و پیشتر.

پس از جدایی زوجها، اگر پدر صلاحیت نداشته باشد حضانت به مادر سپرده میشود. وقتی که مادر به لحاظ اقتصادی در تنگنا باشد ازدواج مجدد میکند و خوب بنا دلایل اجتماعی و اقتصادی شانس ازدواج آنها با افراد مشکل دار بیشتر است؛معتاد،مجرم، بزهکار و ...
در ایران خانواده ها پس از جدایی با خلاهای قانونی و مشکلات اجتماعی زیادی روبرو میشوند یکی حضانت فرزندان است و دیگری مشکلات اقتصادی و ازدواج مجدد

📍مقایسه حضانت فرزند در ایران و کشورهای توسعه یافته

در کشورهای توسعه یافته اگر پدر و مادر در نگهداری از فرزند شرایط و صلاحیت لازم(مالی، روانی و ...) را نداشته باشند، دولت حضانت را از والدین سلب و به نهادهای دولتی میسپرد. در صورت جدایی والدین حضانت فرزندان تا سن قانونی(۱۸سالگی) بعهده مادر است و پدر موظف است تمامی هزینه ها و مخارج فرزندان را پرداخت نماید.

در ایران اما مسئله طور دیگری است. حضانت فرزند تا ۷ سالگی بعهده مادر است. پس از آن تا ۹ سالگی برای دختر و ۱۵ سالگی برای پسر حضانت بعهده پدر است.همچنین در صورت ازدواج مجدد مادر،حضانت از او سلب میشود مگر اینکه پدر صلاحیت نداشته باشد(اعتیاد، سابقه دار بودن و ...). همچنین پدر از راههای مختلف میتواند مخارج کودک را پرداخت نکند که این امر یکی از دلایل قرار گرفتن مادران در تنگنای مالی و عدم برآمدن از مخارج بخصوص در مورد فرزند است.

از این رو خلا قانونی در قوانین حمایت از خانواده بسیار زیاد است بخصوص پس از جدایی و در خانواده هایی که مشکلات مالی دارند.

📍ضرورت حمایت از مادران دارای فرزند پس از جدایی از همسر

افزایش آمار طلاق انکارناپذیر است. بجای انکار و برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی نظیر قتل و آزار جنسی کودکان توسط ناپدری میبایست اقدام کرد. همچنین آزار جنسی به کودکان، بزهی است که از گذشته وجود داشته.انگ شیطان پرست بودن به ناپدری توجیه جالبی برای این جرم دردناک نیست.
لازم و ضروری است سازمان بهزیستی، نهاد ریاست جمهوری،قوه قضاییه،نمایندگان مجلس برای جلوگیری از وقوع چنین جرایمی اقدام اورژانسی انجام دهند.
اکثر مادرانی که پس از جدایی از همسر اول و ازدواج مجدد،فرزندانشان مورد آزار جنسی و جسمی قرار گرفته اند، خانواده هایی هستند که فقر اقتصادی و فرهنگی دارند.

📍چند اقدام پیشنهادی؛

۱- اطلاعات مادران و فرزندانشان پس از جدایی، در مراکز حمایت از خانواده جمع آوری شود و زندگی آنها تحت نظارت و حمایت اجتماعی مراکز حمایت از خانواده قرار بگیرد.

۲- مادرانی که در طبقه اجتماعی- اقتصادی پایین تری هستند در اولویت دریافت انواع حمایتها(مالی،اجتماعی،عاطفی...) قرار گیرند.

۳- از ازدواج مجدد مادران در طبقه اجتماعی- اقتصادی پایین با افراد ناسالم جامعه جلوگیری شود. چه بسا حاصل این ازدواجها، سیکل آسیبهای اجتماعی را بیشتر و بیشتر میکند.

۴- در صورت درخواست ازدواج آندسته از مادران که در طبقه اجتماعی-اقتصادی پایین هستند و حضانت فرزند با آنهاست، دادگاه یا مرجع خاصی قبل از ازدواج،صلاحیت پدر جدید و مادر را بررسی کند که در صورت عدم صلاحیت، حضانت فرزند به مراکز بهزیستی سپرده شود.

📍کودکان سرزمینم نیاز به حمایت دارند. بیشتر بفکرشان باشیم. از فریادها و درخواستهای کمک این طفلان بدون پناه، بی تفاوت نگذریم. اندوه آنها بسیار تلخ است

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology