📍 بازی‌ها نقش مهمی در رشد کودکان دارند

📍 بازی ها نقش مهمی در رشد کودکان دارند. به نظر می رسد هر جامعه ای متناسب با نیازهایش بازی هایی را به وجود می آورد تا از طریق آن ها مهارت های گوناگون را به نسل های آینده بیاموزد.

📍 یکی از متداول ترین بازی های بچه های دهه ی شصت، بازی مار و پله بود.
این بازی بر صفحه ای شطرنجی با صد خانه انجام می گرفت و بازیکن ها با پرتاب تاس و آمدن وجه شش وارد بازی می شدند و در ادامه بر اساس خال های تاس مسیر را طی می کردند. دو عنصر مهم در بازی وجود داشت: مار و پله.
اگر مهره ی بازیکن در خانه ای قرار می گرفت که ابتدای پله بود، تا بالای پله صعود می کرد و اگر وارد خانه ی دارای سر مار می شد نیش می خورد و به اندازه ی طول مار سقوط می کرد.
انگار ناخوآگاه جمعی، این بازی را برای رویارویی با شرایط امروز ما طراحی نموده بود! جامعه هنوز در حال بازی دادن افراد است. بخش اندکی از جامعه از موهبت پله ها بهره مند و بخش کثیری گرفتار نیش های کشنده و ساقط کننده اند.برخی با پله های رانت و سهمیه و ژن خوب و... صعود کردند و عده ای با نیش مارهای گزینشی راه سقوط را در پیش گرفتند؛ افرادی به یک باره ثروت و دارائی شان به چند برابر صعود کرد و در مقابل دیگرانی با سرعتی برق آسا و سیزیف وار به پایین ترین بخش های بازی در غلتیدند.

📍بر این اساس سه راه پیش روی جامعه قرار می گیرد: ۱.همچنان به بازی ادامه دهیم، ۲. قواعد بازی را برای ایجاد جامعه ای مطلوب تر تغییر دهیم و یا ۳.همانند افرادی چون "کوچر بیرکار" خود را از بازی بیرون بیندازیم تا از گزند مارهای پایین کش مصون باشیم. انتخاب با ماست.

🖋 فرزاد صفی خان‌پور
کارشناس ارشد جامعه شناسی

#نویسنده_مهمان

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology