‍ یادداشتی در حاشیه خبر عرضه برنج هندی توسط دولت در سال اقتصاد مقاومتی.. دکتر یاسر رخشان

‍ یادداشتی در حاشیه خبر عرضه برنج هندی توسط دولت در سال اقتصاد مقاومتی

دکتر یاسر رخشان
در پنج ماهه نخست سال جاری واردات برنج از مرز یک میلیون تن عبور کرده است و ارزشی معادل یک میلیارد دلار داشته است که حکایت از رشد ۱۰۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

کل برنج مورد نیاز کشور بر اساس سرانه مصرف ۴۰ کیلو گرمی حدود ۳ میلیون تن می باشد که از این مقدار حدود ۲.۵ میلیون تن در داخل تولید شده و تنها با واردات حدود ۵۰۰ هزار تن نیاز کشور به این محصول مرتفع می گردد، اما اینکه چرا دولت بجای واردات ۵۰۰ هزار تن برنج در سال اقدام به واردات یک میلیون تن فقط در ۵ماهه نخست سال نموده و البته در حال حاضر هم مشغول ثبت سفارش جهت انجام واردات برنج هستند خود جای تامل دارد؟ که بر اساس چه منطقی در سالی که مزین به نام اقتصاد مقاومتی_ تولید و اشتغال است،آنهم در شرایطی که بازار مملو از برنجهای با کیفیت تولید داخلی است مسئولان امر چنین تصمیمی را اتخاذ نموده اند !!!
بنابراین چنین استنباط می شود که یا مدیران دست اندرکار اطلاع دقیقی از میزان سرانه مصرف برنج و تولید در کشور ندارند که دست به واردات بی منطق می زنند و یا اینکه همچون سایر بخشهای تولیدی در کشور بازار برنج هم در کنترل مافیای وارداتی قرار گرفته که با استفاده از رانت سهمیه های وارداتی ، اقدام به واردات بی رویه نموده و به اقتصاد ملی آسیب جدی وارد می کنند.

مشکل کم آبی در کشور از جمله دلایل عدم خودکفایی در تولید برنج ارزیابی می شود با این همه ، حدود یک‌میلیارد دلار ارز تنها در ۵ ماهه نخست سال صرف واردات برنج شد در حالیکه با صرف همین رقم میتوان مشکل کم آبی در بسیاری از نقاط کشور را با احداث واحدهای آب شیرین کن هسته ای برای همیشه حل و فصل کرد.

صرف نظر از عوارض اقتصادی واردات برنج ، عرضه و مصرف این محصول از نطر سلامت و بهداشت جامعه نیز جای سوال دارد چرا که بر اساس مطالعات انجام شده برنجهای وارداتی آلوده به ارسنیک بوده و ارزش غذایی ندارد.


به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید :
T.me/eghtesadegolestan