‍ ‍ ‍ فرصت سرمایه گذاری شماره ۳۱

‍ ‍ ‍ فرصت سرمایه گذاری شماره ۳۱
طرح احداث نیروگاه خورشیدی با استفاده از پنلهای با تکنولوژی سال ۲۰۱۷

طرح احداث نیروگاه خورشیدی با استفاده از پنلهای با تکنولوژی سال ۲۰۱۷
شناخت انرژی خورشیدی و استفاده از آن برای منظورهای مختلف به زمان ماقبل تاریخ باز می‌گردد. شاید به دوران سفالگری، در آن هنگام روحانیون معابد به کمک جامهای بزرگ طلائی صیقل داده شده و اشعه خورشید، آتشدان‌های محرابها را روشن می‌کردند. یکی از فراعنه مصر معبدی ساخته بود که با طلوع خورشید درب آن باز و با غروب خورشید درب بسته می‌شد.
ولی مهم‌ترین روایتی که درباره استفاده از خورشید بیان شده داستان ارشمیدس دانشمند و مخترع بزرگ یونان قدیم می‌باشد که ناوگان روم را با استفاده از انرژی حرارتی خورشید به آتش کشید گفته می‌شود که ارشمیدس با نصب تعداد زیادی آئینه‌های کوچک مربعی شکل در کنار یکدیگر که روی یک پایه متحرک قرار داشته‌است اشعه خورشید را از راه دور روی کشتیهای رومیان متمرکز ساخته و به این ترتیب آنها را به آتش کشیده‌است. در ایران نیز معماری سنتی ایرانیان باستان نشان دهنده توجه خاص آنان در استفاده صحیح و مؤثر از انرژی خورشید در زمان‌های قدیم بوده‌است.
با وجود به آنکه انرژی خورشید و مزایای آن در قرون گذشته به خوبی شناخته شده بود ولی بالا بودن هزینه اولیه چنین سیستمهایی از یک طرف و عرضه نفت و گاز ارزان از طرف دیگر سد راه پیشرفت این سیستمها شده بود تا اینکه افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ باعث شد که کشورهای پیشرفته صنعتی مجبور شدند به مسئله تولد انرژی از راههای دیگر (غیر از استفاده سوختهای فسیلی) توجه جدی‌تری نمایند.

هزینه سرمایه گذاری نیروگاه فتوولتائیک حداقل 1.5 دلار بر وات برای یک نیروگاه 1 مگاواتی خواهد بود یعنی هزینه کل یک و نیم میلیون دلار معادل ۷ میلیارد تومان (با دلار تومان ۴۵۰۰) خواهد شد. توجه شود هزینه تجهیزات اصلی (پنل و اینورتر) جمعا 45 درصد هزینه کل و هزینه کلیه تجهیزات حدود 60 درصد هزینه تمام شده خواهد بود و 40 درصد مابقی هزینه های غیر تجهیزات است. توجه شود این حداقل قیمت تمام شده برای یک سیستم 1 مگاواتی می باشد و برای توان های پایین تر هزینه ها تا 100% می تواند افزایش یابد و درصد آنها نیز ممکن است عوض شود.

بازگشت سرمایه سیستم خورشیدی
با توجه به قیمت خرید برق خورشیدی در حال حاضر کیلووات ساعتی 463 تومان و تولید برق 6 مگاوات ساعتی یک نیرو گاه 1 مگاواتی در طول یک روز 2,778,000 تومان و در طول یک ماه 83,340,000 تومان و در طول یک سال حدود 1 میلیارد تومان درآمد حاصل خواهد شد بنابراین دوره بازگشت سرمایه ۷ سال خواهد بود. و در طول این مدت هزینه نگهداری چندانی نیز متوجه سیستم نخواهد بود. ضمنا در صورت افزایش نرخ برق در طول ۷ سال مدت زمان بازگشت سرمایه کاهش خواهد یافت. بعد از بازگشت سرمایه هم نیروگاه دارای ارزش افزوده خواهد بود و هم سود حاصله افزایش می یابد.

به نحوی که در 20 سال بعد از بازگشت سرمایه 20 میلیارد تومان درآمد کسب خواهد شد. هرچند که با افزایش قیمت برق این رقم بیش از این خواهد بود اما فرض را براین بگذاریم که افزایش درآمد حاصله خرج هزینه های سیستم شود هرچند یک سیستم خوب فتوولتائیک هزینه های نگه داری کمی دارد.

ضمناً عمر یک نیروگاه خورشیدی بیش از 25 سال است و تنها طی 25 سال راندمان آن به 85 درصد افت میکند.

به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید :
T.me/eghtesadegolestan