وی ادامه داد: از مسوولان قضایی و اجرایی درخواست می‌کنم که در پذیرش وکلا به ویژه جوانان در نهادهای اجرایی و دولتی و موسسات استفاده

وی ادامه داد: از مسوولان قضایی و اجرایی درخواست می‌کنم که در پذیرش وکلا به ویژه جوانان در نهادهای اجرایی و دولتی و موسسات استفاده کنند و زمینه ای را فراهم کنند که با اجباری شدن وکالت بتوانیم از جوانان استفاده کنیم. متاسفانه شرایط اقتصادی باعث شده که وکلای ما نتوانند امر وکالت را با حفظ ارزش ها مدیریت کنند؛ لذا با این‌که قضات بازنشسته برای جامعه حقوقی کشور ارزشمند هستند اما دادن پروانه وکالت به این قضات باید به گونه‌ای باشد که مانع کار برای جوانان و فرزندان آن‌ها نشود.

* ورود قضات به عرصه وکالت، مقدمه فساد در سیستم قضایی و حقوقی کشور است

براساس این گزارش، سعید دهقان وکیل دادگستری با بیان اینکه بهتر است ما لایحه وکالت را به نحوی اصلاح کنیم که سیستم قضایی، جذب نخبگان عرصه وکالت را در نظر گیرد، گفت: ورود قضات به عرصه وکالت هم می‌تواند مقدمه فساد در سیستم قضایی و حقوقی کشور باشد و هم می‌تواند مشکل وکلای جوان را برای ورود به عرصه وکالت پیچیده‌تر کند.

وی افزود: بسیاری از حقوقدانانی که در عرصه وکالت بوده‌اند، زمانی که سیستم قضایی را تجربه می‌کنند، هم به نفع قوه قضاییه و حقوق شهروندان است و از طرفی فساد موجود را کمتر می‌کند؛ زیرا زمانی که قضات بعد از بازنشستگی وکیل می‌شوند و روی تابلوی وکالت‌شان می‌زنند قاضی بازنشسته، این موضوع به موکلان‌شان پیام می‌دهد که قبلا قاضی بوده‌اند و در ارتباطات آن‌ها در سیستم قضایی می‌توانند حساب کنند و همین موضوع یعنی مقدمه فساد و شروع به جرم.

دهقان تاکید کرد: قوه قضاییه برای مدیریت مطلوب منابع انسانی خود باید شرایطی را در سیستم قضایی فراهم کند که قضات با سابقه و علاقه‌مند دراین سیستم بمانند. مدیریت منابع انسانی در قوه قضاییه به این دلیل دچار مشکل می‌شود که اولا جذب متخصص کمتر است و ثانیا کسانی که می‌خواهند از سیستم قضایی بروند فضا همیشه برای خروجشان فراهم است؛ لذا باید به گونه‌ای در لایحه وکالت پیش‌بینی شود که این اتفاق نیفتد و قضات از دستگاه قضایی نروند.

*قوانین مربوط به ورود قضات به عرصه وکالت باید اصلاح شود

حسین احمدی نیاز دیگر وکیل دادگستری معتقد است: قضاتی که می‌خواهند به عرصه وکالت وارد شوند، باید پس از بازنشستگی حداقل 5 سال از امر وکالت محروم شوند. برای پیشگیری از وقوع جرم و پیشگیری از خدشه بر استقلال قضات نیاز است تا سخت‌گیری زیادی در مورد قضاتی که وکیل می‌شوند، صورت گیرد. این امر بدان معناست که قانون در این زمینه باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: متاسفانه مواردی وجود داشته که این شایبه‌ها را ایجاد می‌کند و این شایبه‌ها می‌تواند سم خطرناکی برای اقتدار دستگاه قضایی باشد. اقتدار، صلابت و سلامت دستگاه قضایی می‌طلبد بدور از هر نوع حواشی باشد؛ لذا در این قضیه باید محدودیت قانونی برای قضاتی که می‌خواهند وکیل شوند، ایجاد شود.

*قضات بازنشسته به جای ورود به عرصه وکالت، استراحت کنند

به گزارش ایسنا، قاسم کمیلی وکیل دادگستری اظهار کرد: ارایه پروانه کارآموزی وکالت به کارکنان حقوقی دولتی بعد از 30 سال خدمت، باید به طور کلی در قانون از بین برود و قضاتی که با 30 سال سابقه بازنشسته می‌شوند باید استراحت کنند و از خدمات آن‌ها در زیر مجموعه‌های قوه قضاییه استفاده شود.

وی افزود: در سال 94 ، 68 هزار نفر در آزمون ورودی وکالت شرکت کردند که حدود دو هزار و 202 نفر سهمیه کانون‌ها بودند و پذیرفته شدند و حدود 66 هزار نفر پشت درهای کانون‌ها ماندند. در این شرایط بها دادن به نیروهایی که امتیازات خودشان را داشته و دوران بازنشستگی را شروع کردند حتی با وجود این‌که در قانون پیش‌بینی شده ولی ظلمی است به کسانی که فارغ التحصیل حقوق هستند.

وی یادآور شد: به نظرم آن‌چه که اکنون تحت عنوان بند "د" ماده 8 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری پیش‌بینی شده که ارایه پروانه کاراموزی وکالت به کارکنان حقوقی دولتی بعد از 30 سال خدمت است باید به طور کلی در قانون از بین برود و قضاتی که با 30 سال سابقه بازنشسته می‌شوند، باید استراحت کنند و اگر لازم است از خدمات آن‌ها استفاده شود و در زیر مجموعه های قوه قضاییه اعم از کمیسیون های حل اختلاف و ... فعالیت کنند.

نمایندگان مجلس چه می‌گویند؟

براساس این گزارش، این در حالی است که اللهیار ملک شاهی رئیس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس در گفت وگو با ایسنا گفت: نظرکارشناسان در مورد اعطای پروانه وکالت به قضات بازنشسته در جریان بررسی لایحه وکالت مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: هنوز لایحه وکالت در دستور کار مجلس قرار نگرفته اما قطعا ما در زمان بررسی این لایحه ضمن دعوت از کارشناسان نظرات آن‌ها را در این باره اخذ خواهیم کرد.@lawpress