🔥پاسخ به شبهات ایران ستیزان 🔥

🔥پاسخ به شبهات ایران ستیزان 🔥

🌍 @history_1

🖋 این روز ها میبینیم که ایران ستیزان مسئله👈 جنگ در اوپیس👉 را پیش کشیده اند و از مورخین خارجی مانند ماتیاس شولتز آلمانی یا جان مانوئل کوک و... یاد میکنند که میگویند کوروش در اوپیس دست به کشتار مردم زده است❗️

البته ما در گذشته هم شاهد برش قسمت های مطلوب آثار مورخین توسط ایران ستیزان بودیم هرکجا مطلبی میافتند که به تاریخ ایران ستیزی آنان کمک مینموده آن قسمت را برش داده و بدون توجه به قبل و بعد و گفتار سایر مورخین آن را با عنوان حقیقت گفته نشده به خورد ملت ایران میدادند.

ابتدا باید دانست که تاریخ چیست؟ و روش تاریخ نگاری چیست ما در نگارش تاریخ مجموعه ای از اسناد را کنار هم گذاشته و سپس اشکالات هر یک را مشخص و حذف میکنیم تا به حقیقت برسیم. بی شک اشتراک در منابع کهن مربوط به دوره مورد نظر با ارزش ترین یافته تاریخی میتواند باشد.
اما این افراد ایران ستیز که خود را گویندگان حقیقت میخوانند اما همچنان بر اسب سرکش تحریف تاریخ میتازند فقط قسمت های مورد پسند خود را بازگو میکنند و اصلا کاری ندارند که حرفشان چقدر درست است در هر حال آنان محتویات ذهن خود را حقیقت میدانند.

🌍 @history_1

✅ حال به پاسخ این شبهه میپردازیم👇👇

🖋 چندی است که در گفته ها و نوشته های ایران ستیزان می بینیم که به یکی از بخش های رویدادنامه نبونئید استناد می شود و اینچنین نتیجه می گیرند که کوروش بزرگ در اوپیس به قتل عام مردم پرداخت❗️در صورتی که با پژوهش های عمیق تر مشخص می شود که 👈چیزی راجع به قتل عام مردم در این رویدادنامه وجود ندارد👉 و در واقع 👈شکست سپاه دشمن👉 توسط کوروش در آن آمده است.

هرچند تعدادی از پژوهشگران غربی با توجه به ترجمه‌های اشتباه پیشین مواردی را در این باره مطرح کرده‌اند اما پس از اصلاح ترجمه اشتباه، دیگر استناد به آن گفته‌ها چندان منطقی نیست. دانش روز به روز در حال پیشرفت است به ویژه در پژوهش‌های تاریخی و فرهنگی که باید نگاه ویژه‌ای به پژوهش‌های نوین‌تر داشته باشیم.

رویدادنامه نبونئید با توجه به آنکه به نظر می‌رسد هم عصر با کوروش نگارش یافته است مورد استناد پژوهشگران قرار می‌گیرد که درباره جنگ اوپیس و فتح بدون جنگ و صلح آمیز بابل نکات مهمی را دارد.

دکتر شاهرخ رزمجو که یکی از متخصصان زبان‌های باستانی میان رودان است و ترجمه مستقیم او از استوانه کوروش در تارنمای رسمی موزه بریتانیا (همان موزه‌ای که استوانه کوروش در آن نگهداری می‌شود) قرار دارد، اینچنین درباره اوپیس نوشته است:

✳️کتیبه های بابلی، داستان سقوط شهر [بابل] را چنین بیان می‌کنند که نبونئید، به همراه سپاهش به جنگ کورش رفت. در اوپیس، نبردی میان سپاه ایران و اکد (سپاهیان نبونئید) روی داد که سپاه اکد شکست خورد و عقب نشینی کرد. نبونئید پس از شکست گریخت و به دنبال آن شهر سیپّر، شهر نزدیک بابل تسلیم شد. کورش بخشی از سپاهش را به فرهاندهی گوبارو (Gubaru) (به پارسی باستان گئوبَرووهَ = Gaubaruva) به سوی بابل فرستاد و او بابل را در روز ١۲ اکتبر (۲۰ مهر ماه) بدون جنگ تسخیر کرد. نبونئید در بازگشت به سوی بابل دستگیر شد.
📚 (رزمجو، ١۳۸۹: ص ۷۰ و ۷١).

✅برخی از مترجمان از جمله آقای گریسون در سال ١۹۶۶، متن رویدادنامه نبونئید را طوری ترجمه کرده بودند که کشتار مردم اکد (اوپیس ) را القا می کرد اما شادروان پرفسور ویلفرد جی لامبرت به این موضوع پرداخت و سطر را با دقت بیشتری ترجمه کرد. دکتر شاهرخ رزمجو پژوهشگر موزه بریتانیا و استاد دانشگاه تهران در سومین همایش یادبود استوانه کوروش به این موضوع اشاراتی داشت و توضیحاتی را در این باره ارائه داد. به قول دکتر رزمجو، پرفسور لمبرت از بهترین متخصصان خط میخی دنیا بود که همیشه بهترین متخصصان دنیا اشکالاتشان را از ایشان می پرسدند. و جالب است که بدانیم خود آقای گریسون زمانی شاگرد دکتر لامبرت بودند.📚(کرمی پور، ١۳۹١: ص ١۳۰) دکتر رزمجو اظهار داشت که متن را به پرفسور لمبرت نشان داد و ایشان هم تأیید کرد که 👈چیزی راجع به قتل عام مردم در آن سطر نوشته نشده👉 است. در واقع👈 شکست سپاه دشمن👉 توسط کوروش در آن بخش از رویدادنامه نبونئید نوشته شده است. ترجمه جدیدی که دکتر لامبرت انجام دادند در سال 2007در ژورنال فرانسوی N.A.B.U انتشار یافت که متن آن قسمت مورد نظر از قرار زیر است.

✳️در ماه تشریتو هنگامی که کوروش با سپاه اکد جنگ انجام داد، «نیشو» های اکد عقب نشینی کردند. او غنیمت گرفت و «نیشو» های اکد را کشت [یا شکست داد]

📚رویدادنامه نبونئید، ستون ٣، بند های ١۲-١۴

👇ادامه👇